Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η οικονομική πρόταση της Δράσης


Στο 2ο Συνέδριο της Δράσης που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση της Δράσης για την οικονομία.
Οι 2 βασικοί άξονες της πρότασης περιλαμβάνουν:


· σχέδιο εξαφάνισης των ελλειμμάτων με ένα σοκ ανάκτησης της εμπιστοσύνης για επένδυση και ανάπτυξη
· μια Ελλάδα που στηρίζεται στα αναπαλλοτρίωτα πλεονεκτήματά της, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδεία. Τα 3Π. Μια Ελλάδα ελκυστική σε όλους για επένδυση, αναψυχή και κατοικία.


Προβλέπεται:
(α) Μικρότερο και καλύτερο κράτος-Δραματική μείωση των δαπανών του Δημοσίου.
(β) Απλοποίηση της φορολογίας. Ενιαίος συντελεστής 20% για όλα τα εισοδήματα περιλαμβανομένης και της υπεραξίας κατά την πώληση ακινήτων. 25% για το πέραν των 100.000 ποσό και 30% για το πέραν των 300.000. Κατάργηση όλων των φόρων κατοχής και μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας. Νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός
(γ) Καθιέρωση εγγυημένης Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΕΣ) για όλους τους πολίτες 700 ευρώ το μήνα για όσους συμπληρώσουν το 67 έτος και κατάργηση όλων των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών
(δ) Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης
(ε) Χρηματοδότηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΤΑ) μόνο με ένα ενιαίο τέλος στα ακίνητα.
(στ ) Αποκρατικοποιήσεις.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή της Δράσης
Στο 2ο Συνέδριο της Δράσης που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου εκλέχτηκε η νέα 25 μελής Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα οργανώσει την εκλογική προσπάθεια της Δράσης και θα είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενου Συνεδρίου.
Προηγήθηκαν σε ψήφους οι Στέφανος Μάνος, Μιράντα Ξαφά, Tάσος Αβραντίνης, Γιάννης Ληξουριώτης, Αντύπας Καρίπογλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Φίλιππος Κιτσόπουλος, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Στρατής Μούγερ, Ολύμπιος Ράπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου