Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κι ο ΓΑΠ «αντάρτης» από την Κόστα Ρίκα - Δεν ψήφισε το πολυνομοσχέδιο


Η χτεσινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξε μια ανταρσία πρώτου μεγέθους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όμως έφερε στο προσκήνιο και μια ηχηρή απουσία που θα προκαλέσει συζητήσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ...


-που έλειπε στην Κόστα Ρίκα για τη Σοσιαλιστική Διεθνή- δεν ψήφισε προφανώς αλλά ούτε έστειλε κάποιο σχετικό τηλεγράφημα! Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Βουλής, όταν λείπει ένας βουλευτής στο εξωτερικό με άδεια του Κοινοβουλίου, θα πρέπει να στείλει τη λεγόμενη «επιστολική ψήφο» για να ψηφίσει τα υπό συζητηση νομοσχέδια. Στην περίπτωση που δεν βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι παρών στη συζήτηση, τότε συνηθίζεται να στέλνει τηλεγράφημα με το οποίο δηλώνει την ψήφο του, αν και η ψήφος αυτή δεν μετράει επισήμως στην τελική καταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Όπως φαίνεται, κανείς από το επιτελείο του τέως πρωθυπουργού δεν σκέφτηκε να ασχοληθεί με αυτήν την μικρή πλην σημαντική λεπτομέρεια για ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, όπως αυτό του υπουργείου Οικονομικών για το οποίο δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος με την ανταρσία των βουλευτών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά, έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για τους θεσμούς και για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα και προτίμησε να φύγει στην μακρυνή Κόστα Ρίκα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου