Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Άποροι βουλευτές στο πρόγραμμα «Γλείφω για μια ψήφο»!


Εξαθλιωμένοι έλληνες πολιτικοί, που εξαιτίας του μνημονίου έχασαν τους «κόπους μια ζωής» από κομματικούς πελάτες, αγωνίζονται να επιβιώσουν στις ουρές καταψήφισης νομοσχεδίων ακόμα και για τους οπαδούς πρώτης ανάγκης!
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί ...

τις τελευταίες ημέρες πρωτόγνωρες εικόνες με έλληνες βουλευτές να φτάνουν στο τελευταίο σκαλί της αξιοπρέπειας, προκειμένου να μαζέψουν κανέναν ψηφοφόρο, έστω και από τα σκουπίδια!

Με αφορμή μάλιστα το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη βουλή, πολλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στο κοινωνικό πρόγραμμα προστασίας άπορων πολιτικών με την ονομασία «Γλείφω για μια Ψήφο». Ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε βουλευτές που έχουν μπει στο άρθρο 99 περί πτώχευσης κομματικών ρουσφετιών, να βγάλουν τους «πελάτες προς το ζειν» από δάνεια σε ψήφους συντεχνιών.

Ήδη, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διστάζουν να ζητιανέψουν στήνοντας ακόμα και αυτοσχέδιες φιλολαϊκές παραστάσεις στο δρόμο και παίζοντας προεκλογικά τραγούδια κομματικού ρεπερτορίου. Π.χ. την κοπανάνε από ψηφοφορίες για άνοιγμα του επαγγέλματος του δικηγόρου ή καταψηφίζουν επιδεικτικά την επέκταση του ωραρίου στα φαρμακεία, ελπίζοντας ότι κάποιος περαστικός θα τους ρίξει κανέναν ληγμένο κομματικό οπαδό (με ή χωρίς σημαία) στο άδειο κουτάκι που έχουν αφήσει διακριτικά μπροστά τους.

Τέλος, με κάθε επιφύλαξη πρέπει να αναφερθεί μια ακόμα χειρότερη μορφή κομματικής εξαθλίωσης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες: Βουλευτές ενός εσωκομματικού υποψήφιου να καταψηφίζουν τροπολογία που έχει υποβάλλει ένας άλλος εσωκομματικός υποψήφιος! Μια απόδειξη για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας αδύναμος βουλευτής όταν χάσει την περιουσία του σε κλακαδόρους και ψάχνει να βρει κάποιο «αρχηγοειδές» να καλυφθεί!

Moufanet

protagon.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου