Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Σωτήρη Κωτσοβού στον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών.


ΠΡΟΣ τον ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
Αργος, 20 Ιανουαρίου 2012

κ. Δήμαρχο / Γραφείο Δημάρχου
κ. Πρόεδρο Δ.Σ.

Κοινοποίηση:
κ.κ. Δημ. Συμβούλους
Γ. Αναγνώστου & Ν. Μπαβελή

Θέμα: Προτάσεις για νέους & υπάρχοντες δημοτικούς χώρους και κτίρια .

Κύριοι,

όπως γνωρίζετε με την διαδικασία που τελικά εισήχθησαν για ψήφιση τόσο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όσο και ο προυπολογισμός δηλ. με συνεχώς αντικαθιστάμενα κείμενα κλπ, διαφωνήσαμε ρητά και τελικά τα καταψηφίσαμε με τις καταχωρηθείσες διαφοροποιήσεις μας ,πλήν επιφυλαχθήκαμε για την θέση μας κατά την εισαγωγή κάθε επι μέρους αλλα & συγκεκριμένου συναφούς θέματος στο Δ.Σ.

Ετσι με την παρούσα μας και με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη δήλωση του κ. Δημάρχου «περι υπάρξεως σημαντικών ταμειακών υπολοίπων», επιθυμούμε να σας προτείνουμε για μελλοντική συζήτηση στο Δ.Σ. τροποποιήσεων για ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα & ακόμη και τον προυπολογισμό –ενδεικτικά- των παρακάτω ενεργειών:

1. Αγορά του αρχοντικού Τσώκρη και αναπαλαίωσή του για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου μέσα από ίδιους πόρους ή και τρέχοντα προγράμματα.
(Σημειώνουμε ότι το κτίριο καταρρέει ..)
2. Ταυτόχρονη έρευνα ανταλλαγής ή αγοράς ιστορικών/διατηρητέων ακινήτων της πόλης και ιδίως του ακινήτου ΑΤΕ (οδός Δαναού) με το κτίριο Τρικούπη, όπου υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησής του (διατηρητέο ακίνητο / ανέγερση κτιρίου / χώροι αναψυχής κλπ) .
3. Αμεση διερεύνηση στις Μυκήνες για τις δυνατότητες περιέλευσης στον Δήμο, του ακινήτου «Μυκηναίων Μέλαθρον», για το οποίο υπάρχουν ήδη κάποιες παλιές κοινοτικές αποφάσεις. Σημειώνουμε ότι εκεί υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης (π.χ.δημιουργία κέντρου Ερευνας Μυκηναικού Πολιτισμού και πολλά άλλα.)
4. Ανέγερση κτιρίου στο οικόπεδο κληρονομιάς Ιωάννη Δέδε στην οδό Καλμούχου (ήδη ΚΔΑΠ), για χρήσεις δημοτικών υπηρεσιών ή φορέων ( ίδιοι πόροι / τρέχοντα προγράμματα) .
5. Ανακατασκευή ή επισκευή ή προσθήκες του κτιρίου του πρώην Γαλ/κού Συν/σμού (τέρμα Κορίνθου) για την απόλυτη χρήση του συνολικά από την ΔΕΥΑΑΡΜ , το εργατοτεχνικό προσωπικό και την υπηρεσία καθαριότητας (ίδιοι πόροι / ένταξη σε τρέχοντα σχετικά προγράμματα).
* Μεγαλόπνοος στόχος θα ήταν η κατασκευή διοικητηρίου στη θέση εκείνη που διευκολύνει κυκλοφοριακά τους δημότες όλων των συνενωμένων δήμων.

6. Οπωσδήποτε χρήση του οικοπέδου (περίπου 3 στρ.) πρώην ιδιοκτησίας Σκιντζή και ήδη Ε.Τ.Ε. στην οδό Καποδιστρίου,είτε με μίσθωση , είτε ακόμη και με αγορά είτε με απαλλοτρίωση (κοινή ωφέλεια), αρχικά ως χώρου δημοτικού πάρκινγκ με χαμηλό εισητήριο και στη συνέχεια να εξεταστεί η πιθανότητα ανέγερσης δημοτικού κτιρίου ,Ηδη υπάρχει από την προηγούμενη δημ. αρχή εκκρεμές & αναπάντητο αίτημα μίσθωσης προς την Τράπεζα.
Η ερευνα αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους συναφείς ελεύθερους χώρους.
7. Αμεση διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης για τον Δήμο, του ακινήτου του Ναυπλιακού ιδρύματος Ράδου (Ναυπλίου & Μεσσηνίας Αρκαδίας / οικόπεδο πρώην πρατηρίου Γαλιάκη).
8. Επιμέλεια,ανακαίνιση και αξιοποίηση για τοπικούς αλλα και πολιτιστικούς σκοπούς όλων των δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές ενότητες.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες ή έστω και μερικές απ΄αυτές θα δώσουν όντως άλλη εικόνα στον Δήμο αλλα και τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης.

Είμαστε πρόθυμοι για κάθε πρόσθετη ενημέρωση ή διευκρίνιση στα παραπάνω.*

Με εκτίμηση
Σωτήρης Π. Κωτσοβός
Δικηγόρος
Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Αργους –Μυκηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου