Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ


Ήρθε η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων για συνεργασίες της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ. ΑΡ.) του κ. Φ. Κουβέλη με πασοκογενείς που επιδιώκουν τη συγκρότηση δυνατού πόλου της κεντροαριστεράς. Και όχι τυχαία, τώρα, αφού η ΔΗΜ. ΑΡ. ...

διανύει περίοδο «ανάτασης» για την δημοσκοπική άνοδο που καταγράφει σε μετρήσεις.


Στόχος της ΔΗΜ. ΑΡ. είναι η ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και στο πλαίσιο αυτό θέτει την πολιτική των συμμαχιών της. Η αρχή γίνεται με την ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ ΔΗΜ.ΑΡ. και Ελεύθερων Πολιτών. Την ερχόμενη Δευτέρα (30.1.2012), ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Κουβέλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Β. Οικονόμου, εκ μέρους των Ελεύθερων Πολιτών, επισημοποιούν με συνέντευξη τύπου την εκλογική και πολιτική συνεργασία τους.



Θα ακολουθήσει, αρχές Φεβρουαρίου, εκδήλωση για να ανακοινωθεί - και με παρουσίαση κειμένου υπογραφών - η συμπαράταξη στελεχών που κινούνται γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» (Ν. Μπίστης, Ιω. Μεϊμάρογλου κ. α.) με τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Πάντως, θέμα των ημερών είναι η δημοσκοπική άνοδος της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία, σύμφωνα με τον γραμματέα της κ. Σπ. Λυκούδη, είναι «επιβεβαίωση της προσπάθειας του κόμματός μας να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε μια δύναμη της σύγχρονης αριστεράς, με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα και με το ενδιαφέρον της επικεντρωμένο στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος». Ωστόσο, με δεδομένη τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, όπως επεσήμανε ο κ. Λυκούδης σε συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΦΛΑΣ και Αθήνα 9,84, «δεν εφησυχάζουμε». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ένα μεγάλο τμήμα του δημοκρατικού - προοδευτικού κόσμου της πατρίδας μας, που αισθάνεται σήμερα διαψευσμένο και πολιτικά ορφανό, αναζητά μια νέα ελπίδα». Η ΔΗΜ.ΑΡ., όπως είπε, «θα βοηθήσει να ξαναγεννηθεί αυτή η ελπίδα στο χώρο των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Η ΔΗΜΑΡ επιταχύνει την προετοιμασία για τον προεκλογικό της αγώνα. Ο κ. Κουβέλης , κατά τη διήμερη περιοδεία στην Κομοτηνή (26-27.1.2012), συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για θέματα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Αν. Νεφελούδη, θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και με κατοίκους της περιοχής. Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πηγη ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου