Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι ρομαντικοί των εκλογών

Γέφυρες, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα… Μια πλειάδα κομμάτων περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια που θα βρείτε στα θρανία των εκλογικών κέντρων, την Κυριακή των Ευρωεκλογών. Με τους αναποφάσιστους να αρνούνται εκνευριστικά –για τα κόμματα- να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους δημοσκόπους, θελήσαμε να παρουσιάσουμε και κάποια άλλα κόμματα, που ίσως να αγνοείτε.







Όχι, τον Βασίλη Λεβέντη δεν τον αγνοείτε, μιας και είναι από εκείνες τις περσόνες που δεν περνάνε αδιαφορές. Ο αγωνιστής πολιτικός, πιστός στις ιδέες και τις θέσεις του θα βρίσκεται για άλλη μια φορά στην αφετηρία του εκλογικού ράλι, με το κόμμα του, την Ένωση Κεντρώων.


Στο διπλανό κουλουάρ, ένας άλλος εραστής της πολιτικής, ο Δημοσθένης Βεργής, είναι έτοιμος για άλλη μια «μάχη» με το κόμμα του, τους «Έλληνες Οικολόγους». Βέβαια, αυτή τη φορά δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση για να τραβήξει τα φώτα, λογικά θα επέλεξε την ουσία από τον εντυπωσιασμό. Αν και η αφίσα που έχει κυκλοφορήσει θα μπει στο πάνθεον της λαογραφίας του τόπου τις επόμενες δεκαετίες.


Συνεχίζοντας στη λίστα των κομμάτων που πήραν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο για να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, πέσαμε πάνω σε αυτό:


«Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ-Ε.Κ.Ε.)».

Αν αυτό είναι κόμμα, τότε γιατί δεν συμμετέχουν και οι συνιστώσες «Χάθηκε - Βρέθηκε», «Κουμπί - Κουμπότρυπα», «Κοπτοραπτού - Πλακοραφού», αναρωτηθήκαμε. Όχι για πολύ, γιατί θελήσαμε να δούμε και τις άλλες εναλλακτικές που θα μας προκαλούσαν το ενδιαφέρον..

Ένα από τα παλιά κόμματα που δεν κάμπτεται από τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει, είναι και το «Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών», Ένας πολιτικός σχηματισμός, που κερδίζει τον τίτλο του «μπαρουτοκαπνισμένου» στην ολότητά του.


Πλάι πλάι, θα μπορούσαν να εμφανιστούν και το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ). « Έμβλημα του κόμματος είναι μια γκλίτσα και ένα αλέτρι μέσα σε κύκλο και περιμετρικά θα αναγράφεται Α.Κ.Κ.ΕΛ», αναφέρει το καταστατικό του κόμματος, που έχει έδρα την Ορεστιάδα και εμπνευστή τον Βάκη Τσιομπανίδη.


Ένα άλλο κόμμα που μας κίνησε την περιέργεια λόγω λάθους, όμως, ήταν το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», αφού η ονομασία αυτή μας θύμισε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Νέο Φάληρο, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η πρώτη σκέψη που κάναμε κινήθηκε άμεσα στο επίπεδο της συνωμοσιολογίας, αφού θεωρήσαμε πως είναι ένα κόμμα που θα κατέβαινε στις εκλογές για να συνθέσει το δίπολο, απέναντι στο Παναθηναϊκό Κίνημα.

Ναι, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα και στον πολιτικό στίβο, μόνο που δεν διαθέτει ούτε Μπέργκ, ούτε Διαμαντίδη, στη σύνθεσή του.


Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και ένα άλλο κόμμα, που επιζητά να κάνει δίδυμο με το Ποτάμι και δεν είναι άλλο από τις Γέφυρες. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Έτσι ονομάζεται το ευρωψηφοδέλτιο που κατεβάζει η συμμαχία του Δημιουργία Ξανά (Θάνος Τζήμερος) από κοινού με τη Δράση (Θόδωρος Σκυλακάκης). Γιατί αυτά πάνε πακέτο, σύμφωνα με τους «Μαυρογιαλούρους» του ‘50 και του ‘60. «Και ποτάμια θα σας φέρομεν και γέφυρες θα φτιάξομεν». Άρα, όλα βαίνουν ορθώς!

Ένας άλλος τίτλος που μας έκανε να σαστίσουμε, ήταν ο εξής: «Ελπίδα Πολιτείας». Η πρώτη μας σκέψη ήταν πως πρόκειται για το ονοματεπώνυμο κάποιας Κύπριας πολιτικού. Πέσαμε έξω, αφού το κόμμα αυτό έχει συσταθεί υπό τον Dr Δημήτρη Αντωνίου και είναι 100% αντιμνημονιακό.

Ένας άλλος ευφάνταστος τίτλος είναι το κόμμα του «Λευκού». Όχι, δεν απευθύνεται στις νοικοκυρές που έχουν πρόβλημα με τα ασπρόρουχα, απλά μπορεί να θεωρηθεί και μια «στρατευμένη ουδετερότητα». Κάτι σαν… Ελβετία.

http://provocateur.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου