Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μπορεί να σπάσει ο άξονας Τατούλη-Χειβιδόπουλου-Καμπόσου-Κωστούρου;

Aντιγράφω από τον prefadoro

Το 1998 υπάρχουν στην Αργολίδα ένας πανίσχυρος Νομάρχης, ο Δημήτρης Σαραβάκος, ένας πανίσχυρος Δήμαρχος στο Άργος, ο Δημήτρης Παπανικολάου και στο Ναύπλιο ο παντοδύναμος Γιώργος Τσούρνος, όλους τους υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία που κυριαρχεί σε όλη την Αργολίδα.

Εύκολα ή δύσκολα όλοι περιμένουν ότι ...



θα εκλεγούν τη δεύτερη τουλάχιστον Κυριακή.


Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αντιλαμβάνονται τη βουβή δυσαρέσκεια του κόσμου και πιστεύουν ότι μπορεί δύο από τους τρεις να χάσουν την εκλογή, επειδή θα συσπειρωθούν όλοι απέναντί τους τη δεύτερη Κυριακή.

Να θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε τελικά και πόσο εκείνες οι εκλογές μοιάζουν με τις τωρινές.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών είχαμε για τη Νομαρχία Αργολίδας:

Σαραβάκος 39% και Σαλεσιώτης 30%

Στο Δήμο Άργους:

Παπανικολάου 45,8% και Κολιγλιάτης 25%

Στο Δήμο Ναυπλίου:

Τσούρνος 35,8% και Χαραμής 26,9%

Δηλαδή διαφορές από εννιά μέχρι είκοσι και πλέον μονάδες.

Τι έγινε τη δεύτερη Κυριακή; Έχασαν και τα τρία φαβορί και βγήκε Νομάρχης Αργολίδας ο Σαλεσιώτης, Δήμαρχος Ναυπλίου ο Χαραμής και Δήμαρχος Άργους ο Νίκος Κολιγλιάτης, που μάλιστα τον ξύπνησαν για να του πουν ότι βγήκε Δήμαρχος, αφού εξουθενωμένος κοιμόταν μιας και δεν πίστευε ότι έχει πιθανότητες.

Λέω ότι μοιάζουν γιατί και τώρα, αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται από όλους "βουβές" αλλά και γιατί, όπως τότε, έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα σχέσεων και αλληλοϋποστήριξης ίσως και με άλλες προεκτάσεις των Τατούλη-Χειβιδόπουλου-Καμπόσου-Κωστούρου.

Οι περισσότερο ασχολούμενοι με τα αυτοδιοικητικά, γνωρίζουν ότι υπάρχει απόλυτη συναίνεση και στήριξη στις επιλογές Τατούλη από τους Δημάρχους, ο οποίος με τη σειρά του ανταποδίδει με συμφωνία και έγκριση όλων των επιλογών Καμπόσου-Κωστούρου.

Αλλά είναι και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που ενισχύει τον άξονα, η έκφραση και υλοποίηση της Κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζουν παρά τις κατά καιρούς και άνευ ουσίας φωτοβολίδες.

Δεν είναι τυχαίο ότι Τατούλης-Χειβιδόπουλος-Καμπόσος-Κωστούρος υποστηρίζονται άμεσα ή από το περιβάλλον τους, από τους Αρχηγούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Σαμαρά και Βενιζέλο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το με μνημονιακά χαρακτηριστικά μοντέλο, που ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ο Τατούλης στην Περιφέρεια, γίνεται με την πλήρη προτροπή της Συγκυβέρνησης και τη στήριξη από τους Δημάρχους Άργους και Ναυπλίου.

Το νέο πρόγραμμα 2014-2020 που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια, πρέπει να διατεθεί όπως θέλουν, με τα δικά τους κριτήρια και συμφέροντα, Κυβέρνηση και Τατούλης, έτσι καταγγέλλουν τουλάχιστον οι αντίπαλοι στις εκλογές.

Οι Δήμαρχοι Άργους και Ναυπλίου από τη μεριά τους θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν προβλήματα στις επιδιώξεις τους, που πιθανόν να έχουν αν αλλάξει ο Περιφερειάρχης.

Γι΄αυτό κρυφά ή φανερά, ανάλογα με την περίπτωση, ο ένας υποστηρίζει εκλογικά τον άλλο και όλοι, όλους.

Αυτόν λοιπόν τον άξονα αγωνιούν, φοβούνται μήπως κάπου σπάσει, όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει και έχουν συμφέροντα ώστε να παραμείνει ισχυρός και αλώβητος, να γίνει ακόμα πιο ισχυρός μετά τις εκλογές.

Ποιος είναι ο πιο ασταθής κρίκος που θα κάνει την καδένα να διαλυθεί;

Κατά σειρά, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και τρίτος ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Αυτά λέει η λογική, όταν ο κόσμος δεν εκδηλώνεται, καμιά συγκέντρωση δεν ξεπέρασε τα τριακόσια με τριακόσια πενήντα άτομα, το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο.

Η λογική επίσης λέει, ότι όταν το αποτέλεσμα είναι τελείως απρόβλεπτο, τελικά είναι και σε βάρος αυτού που ήδη κατέχει την εξουσία.

Το γιατί, είναι εύκολο να απαντηθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε τουλάχιστον μία ανατροπή.


Περισσότερα στο http://www.prefadoros-blog.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου