Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιάννης Μανιάτης: Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την Αναθεώρηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Άργους

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Προεδρικό Διάταγμα για την “Αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους – Μυκηνών (ν. Αργολίδας) σε τμήματα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 4 και 5, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων” υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά, και προωθήθηκε για συνυπογραφή από τον Υπουργό Πολιτισμού.

Ήδη, από το Δεκέμβριο του 2010, με συντονισμένες προσπάθειες ....




τόσο των υπηρεσιών του Υπουργείου όσο και όλων των αρμόδιων συνεργαζόμενων φορέων, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των καθυστερήσεων, των ελλείψεων και σήμερα μπορούμε όλοι μαζί να δούμε το τέλος μιας διαδρομής που είχε σημαντικότερους σταθμούς:

Α) Την έγκριση από το 2010 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης του Άργους από το Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την απόφαση με αριθμ. 1841/2010.

Β) Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού ΣΧΟΠ για την έγκριση της παραπάνω Αναθεώρησης σύμφωνα με την από 21/12/2009 εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Γ) Τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), για την «Αναθεώρηση Σχεδίου Πόλεως Άργους σε τμήματα των Πολεοδομικών Ενοτήτων ΠΕ 1,3,4 και 5 σημειακή επέκταση με έγκριση οριακού δρόμου και μικρή μετατόπιση οριακών οδών».

Το ρυμοτομικό σχέδιο αποτελεί την ελάχιστη απαιτούμενη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων αστικής και οικονομικής ανάπτυξης με αειφόρο προοπτική στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και εργαλείων. Αποκαθίσταται η ετοιμότητα της πόλης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το αναπτυξιακό της μέλλον, συντασσόμενη με τον περιφερειακό και εθνικό σχεδιασμό.

Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Άργους, καθώς επιτέλους αποκτά ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών το Άργος μπορεί πια να κοιτά αισιόδοξα το μέλλον.

Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ εργαζόμαστε με συνέπεια, για να γυρίσουμε σελίδα για την ανάπτυξη του Άργους, και για την ανάπτυξη της Αργολίδας».



Σημειώνεται ότι με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος:

1. Επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων των τριών ρεμάτων που διέρχονται από την περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών.

2. Εγκρίνεται η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους Μυκηνών Ν. Αργολίδας σε τμήματα των Πολεοδομικών Ενοτήτων 1, 3, 4, και 5 με τη μετατόπιση οικοδομικών – ρυμοτομικών γραμμών, την έγκριση πεζοδρόμων, τον καθορισμό αρχαιολογικών χώρων, χώρο πολιτιστικού πάρκου, καθώς και τη μετατροπή

α) τμήματος του χώρου διοίκησης (Γ 392 ΚΦ) σε οικοδομήσιμο και χώρου πρασίνου – στάθμευσης

β) τμήματος του ΚΧ (Γ 452) σε οικοδομήσιμο

γ) χώρου Γεροντικής Στέγης (Γ363) και Γεροντικής Στέγης – ΚΑΠΗ (Γ202) σε οικοδομήσιμο

δ) τμήματος χώρου Γεροντικής Στέγης (Γ199) σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων

ε) χώρου Κοινωνικού Κέντρου (Γ204) σε χώρο Κοινωνικού Κέντρου και ΚΑΠΗ

στ) χώρου Πλατείας (Γ533) σε χώρο εκπαίδευσης.

3. Καταργείται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο προκήπιο και επιβάλλεται νέο, πλάτους τεσσάρων (4), πέντε (5), έξι (6), επτά (7), οκτώ (8) και δώδεκα (12) μέτρων.

4. Καθορίζεται όριο ακάλυπτου χώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου