Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το Σάββατο 3 Μαίου 2014 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ για τις εκλογές της 18 Μαίου στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Άργους .
Ο επικεφαλής της παράταξης “ Οι πολίτες Μπροστά “ κ. Χασάπης Μιχαήλ αναφέρθηκε στην εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Άργους – Μυκηνών:
“ Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητά στελέχη ...



των παρατάξεων “ Οι πολίτες Μπροστά – Νέο Ξεκίνημα “.
Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι.
Είμαστε εδώ σε πείσμα κάποιων που δεν ήθελαν να γίνει αυτός ο συνδυασμός , που δεν ήθελαν να τα καταφέρουμε .
Σε πείσμα κάποιων που ήθελαν να κάνουν περίπατο από την πρώτη Κυριακή.
Είμαστε εδώ για την αξιοπρέπειά μας και για την δημοκρατία.
Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε αυτή την δημοτική αρχή που προσέφερε ελάχιστα στον δήμο μας.
Είμαστε εδώ τέλος κάνοντας ως πρόσωπα και ως παρατάξεις την υπέρβαση και είναι πλέον στα χέρια τα δικά σας και των δημοτών , να κάνετε και να κάνουν και αυτοί την δική τους υπέρβαση , ψηφίζοντας ένα συνδυασμό με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
Φίλες και φίλοι ,
Ξεκινώντας ως παράταξη “ Οι Πολίτες Μπροστά “ είχαμε πει , ότι κατεβαίνουμε στις εκλογές στις 18 Μαϊου ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, αλλά θα συνεχίσουμε τον διάλογο μέχρι τέλους με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν αυτή η δημοτική αρχή να αλλάξει . Και πραγματικά αυτό κάναμε.
Στον διάλογο αυτό πηγαίναμε όμως πάντα, στο πλαίσιο της αυτονομίας της παράταξής μας , των αμοιβαίων υποχωρήσεων και της συνεργασίας και όχι στο πλαίσιο της υποταγής και των κομματικών επιλογών κάποιων.
Με τον κ. Πλατή συνεργαστήκαμε αρμονικά στην προηγούμενη δημοτική περίοδο στο διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. ( Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ) Αργολίδας με πρόεδρο τον κ. Μπούρη και σε αυτήν την δημοτική περίοδο σαν αντιπολίτευση στον δήμο Άργους – Μυκηνών.
Υπάρχει επομένως το βασικό υπόβαθρο της γνωριμίας και της συνεργασίας , αλλά και της αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης .
Όλο αυτό το διάστημα βρεθήκαμε αρκετές φορές και σε προσωπικό, αλλά και σε επίπεδο αντιπροσωπειών, συνομιλώντας για αυτήν την πιθανή συνεργασία των δύο παρατάξεων. Τελικά αυτός ο διάλογος καρποφόρησε.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα ενιαίο και ισχυρό ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής, ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας και προοπτικής , ένα ψηφοδέλτιο ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Όσοι από εμάς ήμασταν το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, βιώσαμε από κοντά τις προσωπικές επιθέσεις, την απαξίωση του θεσμού και το χαμηλό επίπεδο των εισηγήσεων και της πολιτικής αντιπαράθεσης .
Βιώσαμε τον αυταρχισμό, τον συγκεντρωτισμό, την μονομερή ενημέρωση, τα πολλά λόγια και τις υποσχέσεις και το λίγο έως ανύπαρκτο έργο.
Κανένας Διοικητικός απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στις δημοτικές ενότητες , ως όφειλε η δημοτική αρχή , καμία συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και δημόσια διαβούλευση, κανένα άνοιγμα στην κοινωνία και στους νέους.
Βιώσαμε και θα διαπιστώσατε όλοι , ότι οι μελέτες δίνονταν στην πλειοψηφία τους εκτός δήμου και οι απευθείας αναθέσεις στους γνωστούς ημετέρους εργολάβους και προμηθευτές .
Στόχος μας είναι η αλλαγή του τρόπου διοίκησης του Δήμου με δημοκρατικά, αποκεντρωμένα και συμμετοχικά χαρακτηριστικά.
Αγωνιζόμαστε για:
Ένα δήμο όπου τα στελέχη των παρατάξεων μας θα αξιοποιούνται αξιοκρατικά ανάλογα με τις ικανότητές τους , την εμπειρία τους , τις γνώσεις τους και τον διαθέσιμο χρόνο τους.
Ένα δήμο ενιαίο και ομογενοποιημένο , με ισόρροπη ανάπτυξη τόσο στην αστική πόλη του Άργους, όσο και στις περιφερειακές ενότητες.
Ένα δήμο που θα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τις μεταποιητικές μονάδες , ως βάση της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.
Ένα δήμο που θα αξιοποιήσει επιτέλους την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά , με μια ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Ένα δήμο που θα πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι αποκλεισμένος από τους κύριους οδικούς άξονες .
Ένα δήμο όπου η ύδρευση για όλους να είναι αυτονόητη και όχι επιλεκτική ή αδύνατη για κάποιους.
Ένα δήμο με κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά , αξιοποιώντας το δικό του ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό.
Ένα δήμο τέλος , που να δίνει ελπίδα και προοπτική στους νέους ανθρώπους ” .
Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Πλατής άσκησε σκληρή κριτική για τις παραλήψεις και τα λάθη της δημοτικής αρχής . αλλά και στις προτάσεις της παράταξης για την διοίκηση και την ανάπτυξη του δήμου.
Τέλος έγινε παρουσίαση του συνδυασμού “ Οι Πολίτες Μπροστά – Νέο Ξεκίνημα “.

Άργος 3 Μαίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου