Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Τρεις παρατηρήσεις για το γκάλοπ της Alco

του Γιώργου Νικολόπουλου

Για τις δημοσκοπήσεις στο Δήμο Άργους – Μυκηνών έχουμε γράψει και άλλες φορές. Θα σταθούμε στην τελευταία, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και δείχνει την παράταξη Καμπόσου να ...ξεπερνά το 5ο% και να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή (!).

Η πρώτη παρατήρηση: Tα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον 5 δημοσκοπήσεις για το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Κάθε φορά τις παραγγέλνει (και ξοδεύεται) διαφορετικό μέσο (κανάλι, εφημερίδα, ακόμη και ιστοσελίδα γειτονικού νομού) αλλά αυτός που τη διεξάγει είναι πάντα η ίδια εταιρεία, η Alco και ο αναλυτής του πάντα ο ίδιος, ο κ. Παναγόπουλος.

Η δεύτερη παρατήρηση: H τελευταία δημοσκόπηση ανακοινώθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι που την παρήγγειλε, αργά τη νύχτα της Κυριακής και πριν το μεσημέρι Της Δευτέρας κυκλοφορούσε στο πρωτοσέλιδο και κοσμούσε τις εσωτερικές σελίδες του «Δημότη», της εφημερίδας που εκδίδει η «νεολαία Καμπόσου». Μάλιστα, η εκτύπωση και το δίπλωμα της εφημερίδας έχει γίνει εκτός νομού (δεν υπάρχει κυλινδρικό τυπογραφείο στην Αργολίδα). Αυτό σημαίνει ή ότι υπήρξε διαρροή εκ των έσω από την εταιρεία δημοσκοπήσεων, πολύ νωρίτερα της επίσημης ανακοίνωσης, ή ότι τα δημοσιογραφικά φυντάνια της «νεολαίας Καμπόσου» έχουν το χάρισμα του Τσακ Νόρρις...

Η τρίτη παρατήρηση: Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, συμμετείχα κι εγώ σε τηλεφωνικό γκάλοπ της εταιρείας Alco για το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Δεν μου ανέφερε η κυρία που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, ποιος την είχε παραγγείλει. Ενδεχομένως να είναι διαφορετική, ταυτόχρονη χρονικά με αυτήν που παρήγγειλε το τηλεοπτικό κανάλι. Πιθανόν να μην την έκανε η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά απλά να έκαναν σε μένα φάρσα κάποιοι για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Οι ερωτήσεις ήταν λίγες και συγκεκριμένες:
1) Ποιος από τους 4 υποψήφιους Δημάρχους σας είναι συμπαθής.
2) Ποιον θα ψηφίσετε στις εκλογές.
3) Τι ψηφίσατε στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές.
4) Ποιο είναι το μικρό σας όνομα (για επαλήθευση εκ μέρους της εταιρείας ότι πράγματι η υπάλληλος έκανε έρευνα).

Ωστόσο, στο γκάλοπ που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Alco έγιναν γνωστές οι απαντήσεις των ερωτώμενων πολιτών και για άλλα επιμέρους θέματα:
1) Tον βαθμό ικανοποίησης από το έργο του Δημάρχου
2) 2Τη στάση των πολιτών απέναντι σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Δ. Καμπόσου
3) Την παράσταση νίκης.

Γι' αυτό σας λέω. Μάλλον δεν επρόκειτο για το ίδιο γκάλοπ. Ή κάποιος άλλος το παρήγγειλε και η εταιρεία έκανε ταυτόχρονα δύο, ή κάποιος μου έκανε φάρσα...

Περισσότερα http://argolika.gr/

2 σχόλια:

  1. Εσύ δεν είχες την εφημερίδα που στήριζε ο Κωτσοβός; Εσύ δεν είσαι που έγραφες πως πρώτος έβγαινε ο Κωτσοβός με κρυφο γκάλοπ
    Και έφαγες τη φόλα με το 60% του Καμπόσου;
    Όταν θα δεις τα αποτελέσματα της Κυριακής ρώτα τον Κωτσοβό τι να πεις και ξαναγράψε μας. Τότε να δεις φάρσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μπερδεύεσαι φιλαράκο αυτό το BLOG δεν έχει καμία σχέση με τον πολύ καλό συντάκτη του άρθρου. Άλλωστε ο άνθρωπος έχει βάλει το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή