Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Έργα και ημέρες του Δ. Καμπόσου (του αυτοαποκαλούμενου «Ηγέτη»)

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στα τριάμισι χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου, έκανε μεγάλο θόρυβο παρά την ανυπαρξία της. Λόγια πολλά, έργα μηδέν...

Καπηλεύτηκε το έργο των προηγούμενων, παρουσίασε ως τετελεσμένα αυτά για τα οποία ούτε καν μελέτες έχουν γίνει.

Μετέτρεψε σε σόου .....



ακόμη και τις θεομηνίες, αντί να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τις καταστροφές...
Λειτούργησε με αδιαφάνεια, γεμίζοντας τις αναρτήσεις στη «Διαύγεια» με τα ονόματα συγκεκριμένων επιχειρηματιών, που (όλως τυχαίως;) κοσμούν και το ψηφοδέλτιο της παράταξης της πλειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, ο αυτοαποκαλούμενος και «Ηγέτης», προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτυχία του, μέσω του συνόλου σχεδόν των τοπικών ΜΜΕ, επιχειρεί να πείσει τους κατοίκους του Δήμου πως το μαύρο είναι άσπρο. Δικαιολογεί την ανυπαρξία έργων με την οικονομική συγκυρία. Επιδίδεται (όσο τον παίρνει) σε αντιμνημονιακές και αντικυβερνητικές κορώνες με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Λες και δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, λες και όλο του το ψηφοδέλτιο δεν αποτελείται από στελέχη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία... Τρέχει στα μπλόκα των αγροτών με τους συμβούλους του, οι οποίοι λίγες ώρες αργότερα βγάζουν φωτογραφίες κόβοντας τη νεοδημοκρατική Βασιλόπιτα.

Λάτρης των φλας και των τηλεοπτικών φακών, ποζάρει και κάνει καθημερινά δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια για θέματα που δεν είναι αρμόδιος. Δεν χάνει την ευκαιρία να χρισθεί ...αστυνομικός ρεπόρτερ για να περιγράψει πυροβολισμούς, ή για να δώσει στοιχεία για την πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο. «Ο δράστης ήταν Πακιστανός» λέει με βεβαιότητα (πιθανόν να βρήκε το διαβατήριο που του έπεσε ενώ έτρεχε για να κρυφτεί).
Έχει χωρίσει τους Δημότες σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που τον κολακεύουν, ή έστω σιωπηλά τον ανέχονται, και στους «εχθρούς της πόλης». Αυτούς που κάνουν έστω και καλοπροαίρετη κριτική. Και στη συνέχεια τα ανώνυμα μπλογκ που ανιδιοτελώς (;) τον υποστηρίζουν αρχίζουν το ρίξιμο λάσπης στους «εχθρούς»...

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, γνωρίζοντας την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής, προσπαθεί να γίνει αρεστός στους κατοίκους με άλλους τρόπους. Να τους θίξει το τοπικιστικό τους αίσθημα. Αποκαλεί απαξιωτικά τους κατοίκους του Ναυπλίου «γείτονες», καυχιέται επειδή ως Διευθυντής σχολείου πήγε τους μαθητές περίπατο στην πλατεία Αγίου Πέτρου και από τότε (όπως λέει) άρχισαν να γεμίζουν οι καφετέριες της πόλης... (!)

Την ώρα που τα σχολεία έχουν προβλήματα θέρμανσης από την έλλειψη πετρελαίου, πληρώνει από τα ταμεία της ΚΕΔΑΜ τις πενθήμερες εκδρομές στη Βόρεια Ελλάδα για να πληροφορηθούν ότι ένας πρόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (γενεές 14 πριν από αυτόν) ήταν Αργείος. Και τα ...απείθαρχα σχολεία, που αποφασίζουν να πάνε κάπου αλλού, ας βάλουν τα εισιτήρια από την τσέπη τους!

Αφού εγκατέλειψε το όραμα του τελεφερίκ (όχι λόγω αλλαγής στην αισθητική του αντίληψη αλλά εξαιτίας της αδυναμίας να το υλοποιήσει), αρχίζει να οραματίζεται γιγάντια αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και του Βουκεφάλα στο Κάστρο. (Λέμε και καμιά εξυπνάδα κάπου – κάπου για να περνά η ώρα και για να τονώσουμε το ηθικό των Δημοτών μας.. Αφού δεν μπορούν οι Δημότες να περιμένουν έργα από αυτούς, τουλάχιστον ας τους διασκεδάσουν. Έχοντας καύχημα ότι εξαιτίας τους η Lamborgnini δημιούργησε ένα ...χρώμα. Πιστεύοντας ότι χάρη σε αυτούς οι «πρωτόγονοι» Αργείτες, μόλις το 2011 ανακάλυψαν το Καρναβάλι)...

Με φανφάρες η δημοτική αρχή νομίζει ότι διδάσκει και τιμά την Ιστορία του τόπου μας αλλά με κομπρεσέρ και βαριοπούλες την γκρεμίζει... Χωρίς άδειες από την Αρχαιολογία, με προχειρότητα και παρατυπίες, κάνει «παρεμβάσεις» σε διατηρητέα κτήρια όπως το παλιό Μεταξουργείο και η Νεοκλασική Αγορά.

Όλες οι ενέργειε χωρίς οργάνωση, στο άρπα-κόλα, για εντυπωσιασμό και μόνο. Μεταφορά Δημαρχείου που λόγω παρατυπιών δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια ούτε ένα ενοίκιο (και κάποτε θα αναγκαστεί να τα πληρώσει συνολικά και με επιπλέον πρόστιμα), μελέτες που έγιναν μέσα σε δύο εβδομάδες για την κακόγουστη ανάπλαση του Κέντρου. Χωρίς να ερωτηθούν οι ντόπιοι ειδικοί και οι φορείς.

Όλα αποτέλεσμα ψηφοθηρίας και αυτοπροβολής. Όπως το λεγόμενο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου έχει καταντήσει Παντοπωλείο – φάντασμα. Άγνωστο αν λειτουργεί, πώς λειτουργεί, πού, για ποιους. Χωρίς τη συμμετοχή σε αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου, στάθηκε μια καλή ευκαιρία για τον Δήμαρχο και κάποιους συμβούλους του να βγάλουν φωτογραφίες κρατώντας το καλαθάκι του σούπερ μάρκετ να ρίχνοντας τρόφιμα στο κουτί των προσφορών.


http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου