Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Συμπεράσματα από την επιστημονική συνάντηση

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Επιστημονική Συνάντηση της 15ης Μαρτίου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Νικητόπουλου της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Άλλος Δρόμος».
Η Συνάντηση διεξήχθη στην αίθουσα «Παλατάκι» στους Μύλους, με συμμετοχή επιστημόνων οι οποίοι.....



εργάζονται και δρουν εντός του Καλλικρατικού Δήμου, επιτυχημένων τοπικών επιχειρηματιών και προσκεκλημένων ειδικών επιστημόνων (Καθηγητών Πανεπιστημίου).
Στα πλαίσια της Επιστημονικής Συνάντησης παρουσιάστηκαν, σε γόνιμο κλίμα συμμετοχής και διαλόγου, καινοτόμες και υλοποιήσιμες προτάσεις, οι οποίες περιστράφηκαν γύρω από τους άξονες της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής ανάπτυξης, της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, της πολιτιστικής ανάπτυξης, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της έρευνας και εκπαίδευσης των πολιτών και στελεχών του Δήμου και της βελτίωσης των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών προς τον Πολίτη.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών και με επιστημονικό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ο Δημότης, αλλά και τις αντίστοιχες λύσεις με βάση ένα ρεαλιστικό πλάνο, το οποίο απαντά όχι μόνο στο τι πρέπει να γίνει αλλά και στο ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος υλοποίησης, με σαφές χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό.
Ως γεγονός ήταν πρωτοπόρο για την περιοχή μας, αφού οι περισσότερες συναθροίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο κάποια ημερίδας, η οποία λίγα έχει να προσφέρει με την παραδοσιακή και καθιερωμένη πρακτική εφαρμογής της. Αντίθετα, η Επιστημονική Συνάντηση, μετά από 10 ώρες πραγματικής και κοπιώδους δουλειάς, είχε να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πλάνο δράσης με τακτικό τρόπο και με επιδίωξη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.
Είναι προφανές ότι η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Άλλος Δρόμος», μετά από το γεγονός έχει στα χέρια της ένα στρατηγικό και πρακτικό εργαλείο για να υλοποιήσει στην περίπτωση που εκλεγεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου