Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

"Οι πολίτες μπροστά-Νέο ξεκίνημα" : Εάν δεν είχε παρέμβει το 2006 ο Δήμαρχος Δ. Πλατή δεν θα είχαμε σήμερα το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του νοτίου τμήματος

Δελτίο τύπου

Είμαστε ευτυχείς, που επιτέλους οι προσπάθειες πολλών ετών, με τη συμμετοχή όλων μας κατέληξαν στην έγκριση της αναθεώρησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου του Νοτίου Τμήματος της πόλης του Αργους.

Και αναφερόμενοι στις προσπάθειες όλων μας, αξίζει να σταθούμε στο πιο κομβικό σημείο για την επίτευξη του σημερινού στόχου, που δεν είναι άλλο ...



πό την αλλαγή του μελετητή και την υπογραφή της σύμβασης με νέο μελετητικό γραφείο που πραγματοποιήθηκε από τον κο Δήμήτρη Πλατή στις 28 – 12 – 2006. Εάν δεν είχε παρέμβει ο τότε Δήμαρχος, κος Δημήτρης Πλατής, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του νοτίου τμήματος.

Αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν και εννοούμε την απερχόμενη Δημοτική αρχή, μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πριν από οκτώ χρόνια, και που τότε βρίσκονταν απέναντι από όλους εμάς που προσπαθούσαμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που βάλτωνε για πολύ καιρό, οφείλουν να εξηγήσουν πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους πολίτες για ποιο λόγο τότε αντιτίθονταν στην προσπάθεια που κάναμε.

Επίσης ο απερχόμενος Δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, εάν κατά την σύνταξη της πράξης εφαρμογής του σχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου τρία έτη από σήμερα (εάν όλα πάνε καλά), θα προκύψει εισφορά σε γη και σε χρήμα (κάτι που αποκρύπτει εντέχνως) προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου και να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να οικοδομήσουν. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους αναφέρονταν και δεσμεύονταν ότι το σχέδιο θα ολοκληρωθεί με τις διατάξεις του Ν.Δ. του 1923 ώστε να μην δοθεί εισφορά σε γη και χρήμα. Μάλιστα δεν δίστασαν τότε να οργανώσουν και ημερίδα για το θέμα αυτό.


Για την παράταξη
«Οι πολίτες μπροστά – Νέο Ξεκίνημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου