Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών προς Καμπόσο για τη διαχείριση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών στο Άργος


Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί σάλος στο Άργος με το ζήτημα των «χειρισμών» του δημάρχου Δ. Καμπόσου στο θέμα της διαχείρισης των χρημάτων των σχολικών επιτροπών.

Παραθέτουμε σήμερα επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άργους προς τον δήμαρχο, σημειώνοντας ...

από τη μεριά μας ότι ασφαλώς και έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών για το έγγραφο αυτό του Υπουργείου Εσωτερικών. Θα έπρεπε επίσης να το είχε θέσει υπόψη των μελών των Σχολικών Επιτροπών. Αρνείται όμως να το εφαρμόσει. Και καλά, αυτός δεν εφαρμόζει την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, η προϊσταμένη του αρχή τι κάνει; Οι Διευθυντές Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και ο Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοπονήσου τι κάνουν; Στο ζήτημα αυτό σίγουρα θα επανέλθουμε.

Η επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άργους:

Κύριε Δήμαρχε Άργους – Μυκηνών

Κύριε Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Άργους – Μυκηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σας εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας, γιατί σε κανένα από τα παρακάτω έγγραφα:

Α. 116/10-09-2011, Β. 122/29-09-2011, Γ. 144/12-12-2011, Δ. 23/08-02-2012, Ε. 25/13-02-2012

που σας αποστείλαμε, σε κανένα δεν απαντήσατε, αν και οφείλατε με βάση τους νόμους που ισχύουν.

Σαν μην έφτανε όλη αυτή η απαξιωτική σας και μη σύννομη άρνηση απάντησης στα έγγραφά μας, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κύριε Δήμαρχε, εκφραστήκατε με προσβλητικά σαφείς υπαινιγμούς κατά των Διευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για τον τρόπο διαχείρισης των παλιών Σχολικών Επιτροπών και το υποτιθέμενο νοικοκύρεμα στο οποίο προβήκατε εσείς, αν και συνεχίζετε να λειτουργείτε κατά παράβαση της 8440/24-02-2011 Υ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης κ΄ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες απαντάτε σε sites μονομερώς, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη οικονομική διαχείριση των παλαιών Σχολικών Επιτροπών. Απάντηση όμως σε εμάς δε δώσατε ποτέ και σε κανένα από τα παραπάνω έγγραφα, για δε την ταμπακέρα (μη εφαρμογή Υ.Α. 8440/20120, μη συγκρότηση συμβουλίων σχολικής κοινότητας, μη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Σχολικών Μονάδων) ΤΙΠΟΤΑ.

Αγνοείτε σκόπιμα, ότι την άνοιξη του 2011το σύνολο σχεδόν των Διευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων γέμισαν τις πετρελαιοδεξαμενές των σχολείων τους για εξοικονόμηση πόρων εν όψει της ανατίμησης του πετρελαίου που είχε προαναγγελθεί για το φθινόπωρο του 2011. Προμηθεύτηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του 2011, γραφική ύλη, μελάνια για τα φωτοτυπικά και όλα τα σχετικά εφόδια, γιατί διέβλεπαν την επερχόμενη δυσλειτουργία της νέας Σχολικής Επιτροπής, ενώ ακόμα και σήμερα υπερηφανεύεστε, δυστυχώς, για τον μη σύννομο τρόπο λειτουργίας της.

Σας παρέδωσαν σεβαστά χρηματικά υπόλοιπα και υπόλοιπα προς είσπραξη, τα οποία διαχειρίζεστε εσείς με μη σύννομο τρόπο, αφού δεν τηρείτε τις διατάξεις της παραπάνω Υ.Α.

Οι συνάδελφοι Διευθυντές και Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων, ευτυχώς, λειτούργησαν με σωφροσύνη και με το πνεύμα οικονομίας που τους διακρίνει, με υπευθυνότητα και πάντα με νομιμότητα.

Κανένας Διευθυντής ή Προϊστάμενος δεν έβαλε πετρέλαιο σε τιμές 10-12 λεπτά μεγαλύτερες από τις τιμές αγοράς, όπως συμβαίνει τώρα, ούτε είχε για μήνες απλήρωτους προμηθευτές, όπως συμβαίνει τώρα, ούτε προέβαινε σε δαπάνες τις οποίες αδυνατούσε να καλύψει, όπως συμβαίνει τώρα.

Γιατί, κύριε Δήμαρχε Άργους – Μυκηνών και κύριε Πρόεδρε της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Άργους – Μυκηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν πληρώνετε τους προμηθευτές, τη στιγμή που εσείς, κύριε Δήμαρχε, επαίρεστε για τα μεγάλα χρηματικά αποθέματα που έχετε δημιουργήσει;

Γιατί κύριε Δήμαρχε αγνοείτε την παραπάνω Υ.Α., καθώς και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτ.: 53066/21-12-2011–θέμα: «Άμεσο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των σχολικών μονάδων»), που σας το στέλνουμε και σας καλεί να συμμορφωθείτε με την παραπάνω Υ.Α.;

Μην ξεχνάτε, ότι οι προσβλητικοί υπαινιγμοί περιλαμβάνουν κι εσάς τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, επειδή εκτελέσατε πρόσφατα ή εκτελείτε τα καθήκοντα του Διευθυντή Σχολικής μονάδας.

Χαμηλώστε τους τόνους κύριε Δήμαρχε. Τα σχολεία δεν κινδυνεύουν από αόρατους εχθρούς για να τα υπερασπιστείτε, ούτε φυσικά από τους Διευθυντές και Προϊσταμένους και τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν και δίνουν το καλύτερο, για τα παιδιά του ελληνικού πολυπολιτισμικού σχολείου.

Στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

http://kdrasi.wordpress.com

2 σχόλια: