Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι «μαύρες» λίστες της Χρυσής Αυγής -Τα τάγματα εφόδου στα ψηφοδέλτια

Επιλογές που προκαλούν και δείχνουν την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να αποκτήσει ξανά επιρροή σε τοπική επίπεδο μπαίνουν στα ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τρεις κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τους οποίους ....





ο ένας έχει προφυλακιστεί, άτομα που έχουν στιγματιστεί για τη συμμετοχή στα τάγματα εφόδου και πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και επεισόδια είναι ανάμεσα στις επιλογές της ΧΑ για τις εκλογές.

Πέρα από τον Ηλία Κασιδιάρη, που θα μπει στη «μάχη» για το δήμο Αθηναίων, και τον Ηλία Παναγιώταρο που θα «κατέβει» στην περιφέρεια Αττικής, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Επιλογή που προκαλεί αίσθηση για την πόλη όπου εξοντώθηκαν 46.091 Ελληνες Εβραίοι πολίτες, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ως μέλος του συγκροτήματος «Πογκρόμ» υμνούσε το Αουσβιτς και μιλούσε χυδαία για την εβραϊκή φυλή.

Δεν είναι η μοναδική υποψηφιότητα που προκαλεί. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος από τη φυλακή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ο Νίκος Κούζηλος, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, είναι- όπως αναφέρει το «Εθνος» που ακτινογραφεί τις υποψηφιότητες της ΧΑ- ο άνθρωπος που ανέλαβε τον έλεγχο του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας έπειτα από τις προφυλακίσεις. Ο φακός τον έχει πιάσει να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά και μαζί με τον Γιώργο Πατελη και τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας.

Ο Ι. Σαχινίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 στη Βέροια με 7 ακόμη μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, έπειτα από συμπλοκή με ομάδα αντιεξουσιαστών και αθωώθηκε λόγω μίας παράληψης. Διοργάνωση παραστρατιωτική κατασκήνωση, τύπου Νέδα, στον Αλμωπαίο ποταμό, ενώ χαιρέτισε ναζιστικά σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στα Γιαννιτσά.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει, όπως αναφέρει το Εθνος. Ο Β. Τσιούλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του έχουν κατηγορηθεί από την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ανάλογες με εκείνες των ταγμάτων κατά των μεταναστών στη Ραφήνα. Ο Νίκος Σιώης, υποψήφιος στο δήμο Σερρών, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2013 για οπλοκατοχή και έχει δηλώσεις ότι οι θέσεις της ΧΑ «είναι πολύ κοντά στα κινήματα της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου». Ο Ν. Τσαμουρέλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είχε συλληφιεί τον Οκτώβριο για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά αθωώθηκε. Ο Παύλος Κτιστάκης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα συμμετείχε ενεργά στις κατηχήσεις νέων μελών, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου» και το «κοινωνικό έργο του Ιωάννη Μεταξά».

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν, όπως αναφέρει το «Εθνος» είναι και εκείνη της Ευγενίας Χρήστου. Πρόκειται για τη σύζυγο του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, η οποία είναι υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.



Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου