Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Διάλογος με τους πολίτες για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Άργους – Μυκηνών Προώθηση των ελληνικών προϊόντων


Συνέντευξη τύπου, με θέμα την έναρξη δράσης προώθησης ελληνικών και τοπικών προϊόντων, του Δήμου Άργους – Μυκηνών παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) κ. Νικόλαος Γκαβούνος.
Αφορμή η έναρξη προετοιμασίας ...

για το Αργείτικο Καρναβάλι 2013.
Η ΚΕΔΑΜ και ο Δήμος ζητάει δημιουργική και παραγωγική συνεργασία με όλους τους πολίτες με σύνθημα : «Γίνετε συμμέτοχοι, καταθέστε τις προτάσεις σας, βοηθείστε μας να ανεβάσουμε τον Πολιτισμό μας, μέσα από δικές σας δράσεις και εκδηλώσεις» .
Η αρχή έγινε με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου και τη συμμετοχή όλων σας στη μεγαλειώδη καρναβαλική παρέλαση και θέλουμε να συνεχιστεί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και με όλες τις δράσεις, που θα υποδειχθούν από τους δημότες, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με την κοινωνία.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Νικόλαος Γκαβούνος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προβάλλουμε το μικρό θαύμα στον ένα χρόνο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Ήταν ένα μικρό καρναβάλι και το πήραμε και το κάναμε γεγονός για ολόκληρη την Πελοπόννησο… Καλούμε, λοιπόν, μαζί με την πολιτιστική μας κληρονομιά να στηρίξουμε την τοπική αγορά σαν παραγωγοί και καταναλωτές.
kedam-flyer2Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, σημείωσε: «Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει ξεκινήσει μια καμπάνια θέλοντας να πείσει τον κόσμο να προτιμά τα ελληνικά προϊόντα, γιατί στηρίζει την ελληνική οικονομία και όταν η ελληνική οικονομία είναι υγιής, τότε δεν έχουμε φαινόμενα ανεργίας, λουκέτων και δυσάρεστων οικονομικών συνεπειών. Δεν αισθάνομαι καλά όταν βλέπω την κοινωνία να είναι σε αυτό το μαρασμό και από την άλλη εκείνοι οι οποίοι κερδίζουν από τα δικά μας χρήματα και μεγαλουργούν οι οικονομίες οι δικές τους, να μας κάνουν τη χάρη, όταν μας δανείζουν λεφτά!
Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον και ξεκινώντας από τις δικές μας μικρές κοινωνίες από το χωρίο. Θα προτιμάμε το μπακάλικο και το μανάβικο του χωριού. Μετά θα κατέβουμε στην πόλη και τα χρήματα θα μένουν μέσα στο Δήμο μας. Δεν θα φεύγουμε εκτός, διότι εδώ βρίσκουν δουλειά τα παιδιά μας. Αυτή είναι η συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε, κάποτε. Και πολύ σωστά ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ τόνισε πως, όχι μόνο να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα, αλλά και αυτά με υλικά από την Ελλάδα.
Έτσι, λοιπόν, θα βοηθήσουμε την εθνική οικονομία και το όφελος της πατρίδας μας.»


2 σχόλια:

  1. Φοβερή η πρωτοβουλία του Δήμαρχου ειδικά για τα τοπικά προϊόντα.
    Μπορεί να μας πει όμως που έχει μοιράσει αυτός τα λεφτά του Δήμου μέχρι τώρα;
    Από μπογιατζήδες μέχρι μηχανικούς ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου μας ειπε οτι οταν βρισκει φθηνοτερα θα πηγαινει αλλου.
    Αλλου τρωει αλλου πινει κι αλλου παεικαι το δινει...
    αουα περικυκλωστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή