Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης εκβίαζαν επιχειρηματία από το Ναύπλιο. Τους έπιασαν στα πράσα


Σε υπόθεση εκβίασης πολύ γνωστού επιχειρηματία ο οποίοςδραστηριοποιείται στην περιοχή του Ναυπλίου, προκειμένου να προωθηθεί το «έργο»του, εμπλέκονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πριν από λίγηώρα (14:00), η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ...

άσκησε εναντίον τους διώξεις για τααδικήματα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος και της εκβίασης επίσης σεβαθμό κακουργήματος.
Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, επιχείρηση τηςΥποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 120.000 ευρώ.
Όπως και στην περίπτωση των διεφθαρμένων υπαλλήλωντου υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε έκδοση διάταξης δημοσιοποίησης των ονομάτων των δύο συλληφθέντων.
Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λιάκο του Ηλία (γεννηθείς στις 19-10-1951) και ΚωνσταντίνοΚαζαζάκη του Ιωάννη (γεννηθείς στις 17-7-1951). Οι εκβιάσεις και το ραντεβού Σύμφωναμε το υλικό της δικογραφίας αλλά και τις μαρτυρίες του επιχειρηματία, τα δύο επίορκα στελέχη του υπουργείου τον προσέγγισαν λίγο αφότου εκείνος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την έγκριση επιχορήγησης για τουριστική επένδυση την οποία επιθυμούσε να κάνει στον Νομό Αργολίδος.
Σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τις οποίες είχαν μαζί του διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να προχωρήσει η«υπόθεσή του», τότε εκείνος όφειλε να τους καταβάλει 120.000 ευρώ. Το ραντεβού κλείστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12ης Μαρτίου, πολύ κοντά στον σταθμότου Κεραμεικού στην Αθήνα.
Παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας και τα δύο στελέχη του υπουργείου. Λίγο μετά την παράδοση της τσάντας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους. Ακολούθησε, σήμερα, η προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και η παραπομπή τους σε ανακριτή, όπου και θα κληθούν να απολογηθούνγια τα δύο κακουργήματα. ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου