Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Η Σουηδία νικήτρια, 16η Κύπρος και 17η Ελλάδα


Η εκπρόσωπος της Σουηδίας η Loreen ερμήνευσε το Euphoria και είναι η νικήτρια του 57ου διαγωνισμού της Eurovision, με 372 βαθμούς!

Την 17η θέση κατέλαβε ...

η Ελλάδα στον 57ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Η Ελευθερία Ελευθερίου, με το τραγούδι «Afrodisiac» συγκέντρωσε συνολικά 64 βαθμούς, με 42 χώρες να ψηφίζουν στη σχετική διαδικασία.

Μια θέση πιο πάνω βρέθηκε η Κύπρος.
Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν προκρίθηκαν ή όχι στην τελική ευθεία, με τους τηλεθεατές να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι τους άρεσε περισσότερο, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Με τα περισσότερα δωδεκάρια, αλλά και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον διαγωνισμό, αν όχι την υψηλότερη, η Loreen με το Euphoria κατέκτησε την Ευρώπη με 372 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσία και στην τρίτη θέση την Σερβία.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα καθορίστηκε σε ποσοστό 50 - 50 από τις κριτικές επιτροπές και την ψηφοφορία του κοινού.

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν πως η Loreen θα ήταν η νικήτρια του τελικού.

Η εκπρόσωπος της Σουηδίας είχει προκαλέσει ντόρο με το τραγούδι της, το οποίο ήταν φαβορί. Η Loreen ερμήνευσε το Euphoria και το κοινό στο στάδιο έδειξε να ενθουσιάζεται. Τα ειδικά εφέ του χιονιού «δίνουν» στην ήδη δυναμική εμφάνιση της Σουηδέζας, ενώ μεγαλύτερη στιγμή είναι το τελευταίο πλάνο που είδαμε σε αργή κίνηση.

Η 28χρονη τραγουδίστρια άφησε πίσω της ακόμα δύο από τα θεωρούμενα φαβορί της φετινής Εurovision, την Ρωσία και την Σερβία.

Το «Euphoria», που έχουν γράψει οι Peter Boström και Thomas G:son, χαρακτηρίστηκε από την αρχή φαβορί του φετινού διαγωνισμού και τα προγνωστικά… δικαιώθηκαν!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου