Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φουντώνει η αντιπαράθεση Καμπόσου - Αναγνώστου για τις αναθέσεις


Δ.ΚΑΜΠΟΣΟΣ: κ. Αναγνώστου Πότε κάνατε καλά; Τότε που κάνατε τις απευθείας αναθέσεις; Ή τώρα που τις κατηγορείτε;
Γ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Παραποιούν την αλήθεια και γράφουν μόνο τις μισές αλήθειες

Δείτε τις ανακοινώσεις τους ...






ΚΑΜΠΟΣΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

κ. Αναγνώστου Πότε κάνατε καλά; Τότε που κάνατε τις απευθείας αναθέσεις; Ή τώρα που τις κατηγορείτε;

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αναγνώστου σχετικά με απευθείας αναθέσεις του δήμου αναφέρει τα εξής:
«…Δυστυχώς όμως για τους πολίτες…» «…Ο χορός των απευθείας αναθέσεων των προηγούμενων δεκαοκτώ μηνών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση…».
Παρακαλούμε πολύ τον κ. Αναγνώστου, επειδή η υποκρισία περισσεύει και νομίζει ότι ο κόσμος έχει κοντή μνήμη ή είναι αφελής, να μας δικαιολογήσει τις εικοσιπέντε (25) !!! απευθείας αναθέσεις, μόνο έργων, το προεκλογικό έτος 2010 για έργα αμφισβητούμενης χρησιμότητας. (εκτός οι υπηρεσίες και οι προμήθειες). Δεν αναφερόμαστε, ακόμη, στα προηγούμενα έτη.
Γιατί κ. Αναγνώστου εσείς που στηλιτεύετε τις απευθείας αναθέσεις, εσείς ως Δημαρχεύον και Αντιδήμαρχος έργων του δήμου Άργους στο προεκλογικό έτος 2010 χρησιμοποιήσατε τα λεφτά των δημοτών ώστε να βολέψετε ημετέρους και ψηφοφόρους σας;
Πότε κάνατε καλά; Τότε που κάνατε τις απευθείας αναθέσεις; Ή τώρα που τις κατηγορείτε;
Στη διάθεσή σας για να σας αποστείλουμε τις απευθείας αναθέσεις και τις δικές σας και των πρώην δήμων, των πρώην Δημάρχων και νυν δημοτικών σας συμβούλων.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Η Δημοτική Αρχή και αυτοί που την συμβουλεύουν τελούν υπό σύγχυση και διαθέτουν σίγουρα περισσό θράσος. Παραποιούν την αλήθεια και γράφουν μόνο τις μισές αλήθειες. Οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:


1. κ. Αναγνώστου ήταν Αντιδήμαρχος έργων του δήμου Άργους από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2010, δηλαδή για επτά μήνες.

2. Ο κ. Αναγνώστου δεν ήταν ποτέ δημαρχεύουν του δήμου Άργους, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζεται, αναπληρωτής δήμαρχος μετά την ασθένεια του τ. Δημάρχου ήταν ο κ. Π. Κωνσταντινόπουλος.

3. Στο διάστημα των επτά μηνών αυτό με πρωτοβουλία του κ. Αναγνώστου δόθηκαν ελάχιστες απευθείας αναθέσεις έργων ύψους 15.000,00 ( όπως ο νόμος ορίζει ) σε επαγγελματίες της περιοχής για να λυθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των δημοτών. Να θυμίσουμε ότι μεταξύ αυτών ήταν : η κατασκευή πεζοδρομίων στην είσοδο του 4ου δημοτικού σχολείου για την ασφάλεια των παιδιών, η κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Τριπόλεως με αφετηρία την Αρχαία Αγορά ( το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου είχε ανασηκωθεί από τις ρίζες των δένδρων ), η διαμόρφωση του parkihg στην οδό Ηρακλέους δίπλα στο νοσοκομείο ( ένα parkihg που σήμερα εξυπηρετεί τους περίοικους και τους επισκέπτες του νοσοκομείου), η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην είσοδο της πόλης πριν την γέφυρα του Ξηριά για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

4. Οι σχετικές αναθέσεις ψηφίστηκαν και εγκρίθηκαν όλες από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον σημερινό Δήμαρχο.

5. Προκαλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει στη δημοσιότητα τις απευθείας αναθέσεις τους επτά μήνες που ο κ. Αναγνώστου ήταν Αντιδήμαρχος έργων, για να γνωρίζουν οι πολίτες για ποιες εργασίες πρόκειται και σε ποιους επαγγελματίες δόθηκαν.

6. Όσο για τις απευθείας αναθέσεις του τελευταίου δεκαοκτάμηνου καλό θα είναι στο ετήσιο απολογισμό της η Δημοτική Αρχή να τις παρουσιάσει στους πολίτες, τόσο για το τι αφορούσαν, όσο και σε ποιους επαγγελματίες δόθηκαν.

7. Όσο για το ύφος και το ήθος των δελτίων τύπου που εκδίδει ο δήμος Άργους – Μυκηνών, αυτά φέρουν τη σφραγίδα των συντακτών τους που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι πολίτες, αφού τους πληρώνουν. Ο κ. Δήμαρχος καλό θα είναι να ελέγχει τα σχετικά δελτία τύπου πριν δοθούν στη δημοσιότητα διότι τον εκθέτουν και τελικά τον αδικούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου