Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο


Διαφέρουν σε μικρό βαθμό από τα υπόλοιπα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τα μουσικά σχολεία – γυμνάσια και λύκεια – διαφέρουν σε μικρό βαθμό από τα υπόλοιπα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας επιπλέον μαθήματα με κατεύθυνση τη μουσική.
Είναι δημόσια σχολεία, με ίδια μαθήματα, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα μεγάλης διδακτικής ημέρας (εννέα ωρών). Ενδεικτικά, ορισμένα από τα επιπλέον προσφερόμενα μαθήματα είναι: ...



Θεωρία και πράξη Ευρωπαϊκής Μουσικής
Θεωρία και Πράξη Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής
Ατομικό μάθημα επιλογής μουσικού οργάνου Ευρωπαϊκής ή Παραδοσιακής μουσικής: Όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας, (Έγχορδα, πνευστά, κρουστά), Όργανα παραδοσιακής μουσικής (ταμπουράς, ούτι, λαούτο, κ.α.) νυκτά όργανα (μαντολίνο, κιθάρα )
Υποχρεωτικά Πιάνο και Ταμπουράς (Ελληνικό παραδοσιακό έγχορδο)
Μουσικά σύνολα: Ορχήστρα, χορωδίες, παραδοσιακό, μπάντα πνευστών, jazz κ.α.
Μαθήματα Αισθητικής Παιδείας: Θέατρο, Ιστορία της Τέχνης
Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι οκτάωρο και εννιάωρο.
Στο Μουσικό Σχολείο ο μαθητής διδάσκεται τρία μουσικά όργανα. Tα δύο από αυτά, το πιάνο και ο ταμπουράς , είναι υποχρεωτικά όργανα ως όργανα αναφοράς στη μελέτη της ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αντίστοιχα και διδάσκονται μια ώρα εβδομαδιαίως. Το τρίτο όργανο το όργανο επιλογής διδάσκεται δύο ώρες εβδομαδιαίως. Είναι διαπιστωμένο ότι ο συνδυασμός της παράλληλης διδασκαλίας Γενικών και Μουσικών μαθημάτων προσφέρει σφαιρική μόρφωση και ολοκληρωμένη παιδεία, ωφέλιμη για τη διάπλαση και την καλλιέργεια της εφηβικής προσωπικότητας. Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της μουσικής παιδείας, παρέχοντας παράλληλα τη μόρφωση που παρέχεται και από τα υπόλοιπα γενικά σχολεία. Η κατεύθυνσή του είναι ανθρωπιστική και ο στόχος του, πέρα από τις επιδόσεις είναι ο άνθρωπος.
Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας για το σχολικό έτος 2012-13 οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής , οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Μουσικό σχολείο Αργολίδας κατά το χρονικό διάστημα από 10-31 Μαϊου .
Στο Μουσικό σχολείο εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού ύστερα από εξετάσεις – διαγωνισμό για 48 θέσεις.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20/6/2012 και θα διαρκέσει ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.
Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι:
«Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», « Φωνητική Ικανότητα», « Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο ( Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό) , σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.
Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, αλλά και από συνεργασίες που αναπτύσσει με διάφορους φορείς και προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ : 2751089277


argolidaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου