Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Παπούλιας: Κύριοι αποτύχαμε -Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη -Πάμε σε εκλογές


Τη λύπη του και την ενόχληση του από την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης υπό την προεδρία του.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά που δόθηκαν ...
σήμερα στη δημοσιότητα, κλείνοντας την πολύωρη διαδικασία ο κ. Παπούλιας είπε χαρακτηριστικά:

Εν πάση περιπτώσει, τελειώσαμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ακούστε, κύριοι. Δεν καταλήξαμε πουθενά. Δηλαδή αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, δεν το επιτύχαμε. Η ευθύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ούτε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, ούτε κυβέρνηση εθνικής ενότητος μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε. Τα πράγματα πλέον τρέχουν με τη δική τους ταχύτητα. Εμείς ακολουθούμε τα πράγματα και τις συνταγματικές επιταγές.

Όσον αφορά το ποιες είναι οι συνταγματικές επιταγές, ας μου επιτρέψει ο καθηγητής του εργατικού δικαίου να πω ότι πρέπει να συνέλθουμε για να συζητήσουμε με ένα μόνο θέμα, τη δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα -δυστυχώς το λέω- σε εκλογές.

Να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της σύσκεψης ακόμη κι όταν ο κ. Καμμένος αμφισβήτησε ανοικτά ενώπιόν του την αποστολή του νον πέιπερ που περιείχε το περιβόητο πλέον «σχέδιο β» ο κ, Παπούλια ήταν εξαιρετικά ολιγόλογος σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου