Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μια φορά και έναν καιρό...




Μια φορά και έναν καιρό...

...ήταν κάτι «λύκοι» που σε μια χρονιά βάλθηκαν να σηκώσουν ό,τι κούπα βρουν μπροστά τους.

Ο Διομήδης Άργους μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έβαλε στο μάτι το Challenge Cup και επικράτησε ...
στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης της Βάκερ Τουν με 26-23.

Τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ταξιδέψουν στην Ελβετία, έχοντας το πάνω χέρι για να πάρουν τον τίτλο.

Αποστολή στο Λουτράκι: Μιχάλης Ηλιού

Το ματς άρχισε όπως αναμενόταν. Σκληρές άμυνες, με αρκετό... ξύλο και από τις δύο πλευρές. Η Βάκερ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ μετά από πέντε λεπτά αγώνα με σκόρερ τον Ντεσβάντεν αλλά ο Διομήδης ισοφάρισε στην αμέσως επόμενη φάση με τον Τάσκοβιτς. Ο Διομήδης ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 11’ με 4-3 για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Νούνγκοβιτς ήταν εκείνες που έδιναν δύναμη στους υπόλοιπους συμπαίκτες του και με τους Σαμαρά, Μεγαλοοικονόμου και Μαραγκό ο Διομήδης διατηρούσε το ισχνό προβάδισμα του (6-5, στο 20’).

Απο εκεί και πέρα όμως οι «λύκοι» αγρίεψαν για τα καλά. Με ένα επιθετικο κρεσέντο του Μάλλιου και τον Ζαραβίνα να μην αφήνει καμία μπάλα να περάσει, ο Διόμηδης βρέθηκε μπροστά με 13-7, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική αντίδραση των Ελβετών ήταν να μειώσει σε 13-8 με τον Ντάλερ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος για τον Διομήδη ήταν απογοητευτικό. Στα πρώτα πέντε λεπτά, η Βάκερ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με ένα σερί 5-0 κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (13-13). Οι «λύκοι» ήταν άσφαιροι για παραπάνω από επτά λεπτά και έβαλαν τους Ελβετούς ξανά στο ματς.

Μάλλιος και Ζαραβίνας όμως είχαν διαφορετική γνώμη. Με τρία γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών επανέφεραν την... τάξη και βρέθηκαν μπροστά με 16-13. Οι Ελβετοί δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν εκ νέου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου (17-17) με τους Κάσπαρ και Ισαϊλοβιτς να είναι μόνιμη απειλή για τον Διομήδη.

Με ένα σερί 4-0, οι Αργείτες έγειραν την πλάστιγγα ξανά προς το μέρος τους (21-17). Ο Διομήδης δεν κατέβασε ταχύτητα και διατήρησε την διαφορά του και μάλιστα την αύξησε στο +5 (25-20) με τους Ζαραβίνα, Πριόβολο και Μεγαλοοικονόμου να είναι αρκετά εύστοχοι.

Η Βάκερ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μείωσε την διαφορά στα τρία γκολ αλλά και πάλι ο Διομήδης είναι εκείνος που έχει το προβάδισμα σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του Challenge Cup.

O δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Δευτέρα.

Στα "κακώς κείμενα" του αγώνα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά το γεγονός πως είχε προσκληθεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, δεν ήρθε στο "Γ. Γαλανόπουλος" να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 13-8 (ημχ), 16-13, 21-17, 26-23

Διομήδης Άργους (Δ.Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 5

Βάκερ Τουν (Μ. Ρούμπιν): Μερτζ, Λίντερ 1, Ντέλερ, Ισαϊλοβιτς 4, Φράνιτς 6, Μπουρί 2, Κασπάρ 4, Φριεντλί 1, Ντεσβάντεν 1, Χες, Γουίνκλερ, Ρατγκέμπ,, Σιμάνκσι, Στούντερ, Γκέτσμαν

sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου