Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

M. Χασάπης: Ψάχνουν για άλλοθι και δικαιολογίες.

Είναι πράγματι εκπληκτικά γρήγορη η αντίδραση της επικοινωνιακής ομάδας του δήμου, στο δελτίο τύπου μας, της 3-2-2014, σχετικά με την προώθηση των Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., του δήμου Άργους – Μυκηνών. Αν και οι υπόλοιπες ομάδες του δήμου λειτουργούσαν το ίδιο καλά, ίσως επί των ημερών μας βλέπαμε και κάποιο έργο υλοποιημένο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, θα δω το θέμα από την θετική του πλευρά. Σαν εκδήλωση δηλαδή, του ενδιαφέροντος του ...




δήμου, αλλά και της θέλησής του να ασχοληθεί σοβαρά με την ενεργοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. του δήμου Άργους – Μυκηνών.

Στο δελτίο τύπου λοιπόν του δήμου Άργους – Μυκηνών της 4-2-2014 αναφέρεται, ότι ούτε ο Χασάπης ούτε η παράταξή του, ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2014 και τον συγκεκριμένο κωδικό που ήταν εγγεγραμμένη πίστωση 40.000 euro για τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Ν. Κίου και της Λέρνας . Έστω και αν έπρεπε να περιμένουμε τέσσερα χρόνια, για την ψήφιση της ανωτέρω πίστωσης, να ενημερώσουμε εδώ τους δημότες, ότι στην συνεδρίαση της 15-11-2013, με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014, η παράταξή μας, όπως και όλη η αντιπολίτευση, αφού παρέδωσε στο προεδρείο δήλωση, διαμαρτυρόμενη για τις δημόσιες, απαξιωτικές συμπεριφορές του δημάρχου γενικά και αόριστα προς όλη την αντιπολίτευση, αποχώρησε από την συνέχεια της συνεδρίασης . Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια την πλειοψηφία , όπως το επιτρέπει ο νόμος, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Η εγγραφή πάντως, στον αντίστοιχο κωδικό, ποσού για μελέτες των Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ν. Κίου και Λέρνας μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα δεδομένου ότι, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο δελτίο τύπου και στον προϋπολογισμό του 2013 είχαν εγγραφεί ποσά, για τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., που στην συνέχεια αναιρέθηκαν.
Όσον αφορά την καθυστέρηση υποβολής του φακέλου της Β φάσης , από τον πρώην δήμο Λέρνας , αυτό έγινε, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο δελτίο τύπου, για την καλύτερη προετοιμασία του και για να αποφύγουμε το πρόβλημα που είχε προκύψει με την Ν. Κίο. Γιατί η περιφέρεια μας είχε ξεκαθαρίσει, ότι αν υποβαλλόταν ο φάκελος όπως ήταν, σε σύγκρουση δηλαδή με τις Ζ.Ο.Ε., η απόρριψή του ήταν δεδομένη. Επειδή λοιπόν είμαστε σε δημόσιο διάλογο, όλα τα τεχνικά στοιχεία που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του δήμου, συνηγορούν από την μια πλευρά, στο γεγονός της καλύτερης και πληρέστερης προετοιμασίας του φακέλου, από τον πρώην δήμο Λέρνας και από την άλλη επιβεβαιώνουν πόσο δύσκολες και χρονοβόρες είναι οι σχετικές διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό επομένως υπήρξε και η επισήμανσή μου, ότι ό δήμος, ήδη έχει αργήσει πολύ στην προώθηση των Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π και με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος, έστω και τώρα, πρέπει να ξεκινήσει κάτι, που μπορεί να φαίνεται ότι αφορά μόνο τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους, αλλά που στην πραγματικότητα αφορά την ανάπτυξη όλου του δήμου Άργους – Μυκηνών.
Κλείνοντας, να επισημάνω ότι στην διοίκηση και ιδιαίτερα στους αιρετούς, η κριτική στους προηγούμενους, είναι θεμιτή και ίσως αναγκαία, το πρώτο εξάμηνο άντε και τον πρώτο χρόνο. Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με την παρούσα δημοτική αρχή, που μπαίνει ήδη στον τέταρτο χρόνο της θητείας της, ας μην ψάχνουν κάποιοι για άλλοθι και δικαιολογίες, αλλά ας κοιτάξουν τις δικές τους παραλείψεις και αδυναμίες.


Χασάπης Μιχαήλ
( Δημοτικός Σύμβουλος Άργους – Μυκηνών ,
μέλος παράταξης “ Οι πολίτες μπροστά “ )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου