Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Παρουσιάστηκε στο τοπικό κανάλι DRTV δημοσκόπηση για το Δήμο Άργους – Μυκηνών της εταιρείας Alco του κύριου Παναγόπουλου, ο οποίος μάλιστα την σχολίασε αυτοπροσώπως.
Θα ήταν προτιμότερο να μην ασχολούμαστε με δημοσκοπήσεις.
Θέλουμε όμως να παρατηρήσουμε μερικά πράγματα και ....




να αφήσουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες.
Στον Δήμο Άργους Μυκηνών υπάρχει η Δημοτική Παράταξη «Άλλος Δρόμος» εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Έχει ήδη κάνει αρκετές ανοιχτές συνελεύσεις και έχει ήδη διοργανώσει δύο θεματικές εκδηλώσεις- συναντήσεις. Βρίσκεται δηλαδή σε δράση 6 μήνες πριν τις εκλογές και πάντως νωρίτερα και περισσότερο από οποιαδήποτε ίσως άλλη Δημοτική Παράταξη. Διαθέτει Συντονιστική Επιτροπή και Συντονιστή. Έχει ήδη καθορίσει τον τρόπο (με ανοιχτές διαδικασίες) και τον χρόνο (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου) της ανάδειξης σε υποψήφιο Δήμαρχο του οποιουδήποτε μέλους της. Να προσθέσουμε επίσης ότι η Παράταξη «Άλλος Δρόμος» υποστηρίζεται και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο στον Δήμο είχε στις τελευταίες εκλογές ποσοστό αρκετά πάνω από 20% και δημοσκοπικά τουλάχιστον φέρεται να βρίσκεται σε άνοδο.
Αυτά όλα είναι δημόσια γνωστά. Με έκπληξη είδαμε στην παραπάνω δημοσκόπηση όμως να αγνοούνται.
Η κατάσταση στο δήμο μας είναι αρκετά ρευστή. Ο μόνος σίγουρος υποψήφιος για την ώρα είναι ο Δ. Καμπόσος. Είναι σαν να τρέχει με αντίπαλο τον εαυτό του. Τότε ...μάλλον πρώτος θα έρθει.
Υπάρχουν διεργασίες και το τοπίο θα περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να διαμορφωθεί τελικά. Τη στιγμή που έγινε η δημοσκόπηση, μάλλον να επηρεάσει τα πράγματα επιδιώκει παρά να τα αποτυπώσει. Ακόμα αν ισχύουν τα χουντικών δημοψηφισμάτων ποσοστά του Δημάρχου, ερωτηματικά εγείρονται (σε συνθήκες φτώχειας και βαθιάς κρίσης) γιατί να ξοδεύονται αυτοί που παράγγειλαν και πλήρωσαν τη δημοσκόπηση;
Είναι επομένως προφανές ότι εγείρονται σοβαρότατα επιστημονικού χαρακτήρα ερωτήματα και ενστάσεις για την όλη αξιοπιστία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο.
Τα τελικά ερωτήματα για σχεδιασμούς και σκοπιμότητες γύρω από τα δημοτικά δρώμενα και όχι πια για τη δημοσκόπηση καθεαυτή θα τα αφήσουμε στους Πολίτες. Και τις αποφάσεις.


Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
Πολιτών Δήμου Άργους – Μυκηνών
«Άλλος Δρόμος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου