Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Αυτή είναι η νέα εκδοχή του ιού – απάτη, της Αστυνομίας

Ο περίφημος ιός που «χτυπά» ηλεκτρονικούς υπολογιστές είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012. Τότε «κλείδωνε» τους υπολογιστές και ζητούσε 100 ευρώ για το «ξεκλείδωμα», μην αφήνοντας το….



χρήστη που το δεχόταν να κάνει τίποτα. Δεν καταπολεμούνταν ούτε με επανεκκίνηση, ενώ χρειαζόταν ειδικό αρχείο ή πρόγραμμα για να τον απενεργοποιήσει στην ασφαλή λειτουργία των λειτουργικού συστήματος.
Στη νέα του μορφή, ο «ιός της Αστυνομίας» απενεργοποιεί τον περιηγητή ιστοσελίδων στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα παρακάτω μηνύματα:
«Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Προσοχή! Ο αποκλεισμός του προγράμματος περιήγησής σας έχει γίνει για λόγους ασφαλείας».
Αν το δείτε αυτό, να γνωρίζετε ότι έχετε μολυνθεί από τον ιό, που διαφορετικά ονομάζεται Police ή FBI Virus και θα πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι, καθώς ο «ιός της Αστυνομίας» στοχεύει στην τρομοκράτηση των χρηστών που πέφτουν θύματα και σε εν θερμώ ενέργειες, που θα τους κάνει να δώσουν λεφτά μέσω κάρτας.
«Όλες οι δραστηριότητές σας έχουν καταγραφεί. Κατηγορείστε για την προβολή/αποθήκευση ή/και τη διάδοση απαγορευμένου υλικού πορνογραφίας (παιδοφιλία/ζωοφιλία/βιασμό και άλλα)», αναφέρεται ακόμη σε ένα από τα προειδοποιητικά μηνύματα.
Στη συνέχεια αναφέρονται οι ποινές που επισείουν τα συγκεκριμένα αδικήματα: «Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις, από 30 Σεπτεμβρίου 2013, δική σας παραβίαση του νόμου μπορεί να ερμηνευτεί ως ακουστή και καμιά κλήση δεν θα πραγματοποιηθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχετε πληρώσει το πρόστιμο στο Δημόσιο Ταμείο. Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί σε διάρκεια 48 ωρών από τη στιγμή της παραβίασης. Σε 48 ώρες θα πραγματοποιηθεί αυτόματη συλλογή δεδομένων σας για την ανάρμοστη συμπεριφορά και ποινική υπόθεση θα ανοίξει εναντίον σας. Το ποσό του προστίμου είναι 100 ευρώ. Με τα κουπόνια PaySafeCard ή Ukash μπορείτε να επιλύσετε το πρόστιμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου