Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τον Παντ. Κοκκινόπουλο στηρίζει για Δήμαρχο ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή είναι η νεοσύστατη Κίνηση στο Δήμο Ναυπλιέων, η οποία αναφέρεται στις και εμπνέεται από τις ιδέες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Οι δημοτικές εκλογές της Άνοιξης εκτός από τον αυτονόητο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα τους, έχουν και μία ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς οι όποιες ανατροπές στον Αυτοδιοικητικό χάρτη με επικράτηση δημοκρατικών, κοινωνικών και οικολογικών αντιλήψεων, θα κρίνουν
Όταν οι μνημονιακές «υποχρεώσεις» και «δεσμεύσεις» που ....



με συνέπεια υλοποιούνται από διαδοχικές κυβερνήσεις, μειώνουν κατά 65% την κρατική επιχορήγηση στους Δήμους όταν ο μ.ο. μείωσης των Δημοσίων δαπανών είναι 32%, όλοι μπορούν να καταλάβουν τις απώλειες για τους Δήμους, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων, τις διαθεσιμότητες και τις συνταξιοδοτήσεις οδηγούν μαθηματικά στην υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, στις κοινωνικές δομές, στον αθλητισμό, την καθαριότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα τεχνικά έργα.
Η εφαρμογή του νεοσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη, χωρίς πόρους, μεγιστοποίησε την απόσταση τοπικών αρχών και πολιτών, απέκλεισε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών από τη δημοκρατική συμμετοχή και έκανε τους πολίτες της περιφέρειας πολίτες 2ης κατηγορίας. Το Μνημονιακό παρατηρητήριο που καταλύει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που μπορεί να απολύει, να καταργεί και να φορολογεί επιπλέον περιοχές, ο υπερπλειοψηφικός εκλογικός νόμος και η δημαρχοκεντρική λειτουργία του θεσμού, ολοκληρώνουν το πάζλ της διάλυσης της Τ.Α. και της ακύρωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της.
Οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής στους Δήμους και τις περιφέρειες, θέτουν και πάλι υποψηφιότητα, είτε ανοιχτά ως υπερασπιστές της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, είτε κριτικάροντάς την υποκριτικά. Οι ίδιοι αυτοί εκπρόσωποι έχουν αποδείξει ότι είναι ακατάλληλοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα της πλειοψηφίας και να υπηρετήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως το τελευταίο ανάχωμα του κοινωνικού κράτους, ενάντια στης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, στην υπερφορολόγηση των πολιτών.



Η Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή δε θέλει μόνο να δώσει φωνή στην πλειοψηφία των δημοτών, θέλει να συμβάλει στην συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου σε τοπικό επίπεδο αυτοδιοίκησης, εργαζόμενων, μικρομεσαίων και άλλων πληττόμενων κοινωνικών ομάδων, ενός μετώπου συμβολής στην πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπαραταχθούμε όλοι στη μάχη:
• ενάντια στην διάλυση και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου της πόλης
• ενάντια στην διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
• ενάντια στις απολύσεις στους Δήμους
• ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και του νερού, γιατί για εμάς δεν μπορούν να θεωρούνται εμπόρευμα, αλλά κοινωνικά αγαθά και βασικά συστατικά μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης
• για να κλείσει η χωματερή της Καραθώνας.
• ενάντια στο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ των οικοπέδων (Αγ. Αναστάσιο, πλησίον Νομαρχίας), των μνημείων (Μπούρτζι), των κτιρίων (της πρώην κτηματικής υπηρεσίας) αλλά των ανοιχτών δημόσιων χώρων (Καραθώνα, Κονδύλι, νησί Τολού). Διαφύλαξη και αναβάθμιση των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ζητώντας:
• μόνιμη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό για όσους εργάζονται στο Δήμο, χωρίς τη χρήση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για θέσεις εργασίας
• πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, φάρμακα και τρόφιμα για όλους τους Δημότες μέσα από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης (κίνημα χωρίς μεσάζοντες, κοινωνικές ιματιοθήκες και κουζίνες) αλλά κυρίως μέσα από την ενίσχυση των Δημοτικών Κοινωνικών Δομών (βοήθεια στο σπίτι, γηροκομείο, κτλ). Να χρησιμοποιηθούν τα λιμνάζοντα κονδύλια ΕΣΠΑ για τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
• ποιοτικό και φθηνό νερό για αστική και γεωργική χρήση
• προστασία του δικαιώματος στέγασης. Κανένα σπίτι δημότη σε πλειστηριασμό λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων
• διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην διαχείριση των απορριμμάτων, ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, με αξιοποίηση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού σε ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον σε μικρή κλίμακα με εφαρμογή του κύκλου (διαχωρισμός στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση)
• άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης των σχολείων όπως το 5ο Δημοτικό
• να αποτελέσει η γεωργία, η αλιεία και η κτηνοτροφία τους άξονες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, με χωροταξικές αναδιαρθρώσεις, με ενίσχυση των συνεταιριστικών δομών και καθιστώντας τον ίδιο τον Δήμο καταναλωτή των προϊόντων μέσα στις κοινωνικές δομές του.
• Ενίσχυση του τουρισμού, σαν πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης σε λογική ανταποδοτικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές επενδύσεις μικρής κλίμακας, στις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του κλάδου αλλά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε εποχικά επαγγέλματα. Τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύονται με την προστασία και ανάδειξη των μοναδικών φυσικών, γεωμορφολογικών και πολιτισμικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, ότι ο Δήμος μπορεί να συνεισφέρει και να αποτελέσει ένα δίκτυ προστασίας για αυτούς που πλήττονται, με συγκεκριμένες εναλλακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις.

Καλούμε λοιπόν όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, καθώς και τους πολίτες που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με τις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης και που κατανοούν την αναγκαιότητα μιας Δημοτικής Διακυβέρνησης προς όφελος των πολλών, σε μια κοινή συμπαράταξη και συμπόρευση.

Τέλος προτείνουμε ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και υποψήφιο Δήμαρχο τον Παντελή Κοκκινόπουλο, γιατρό – γυναικολόγο και γνωστό αριστερό πολίτη του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου