Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σ.ΚΩΤΣΟΒΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Βρισκόμαστε σχεδόν εκατό μέρες μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου και συνεχίζονται σε βάσεις κομμάτων, παρατάξεων αλλα και απλών πολιτών οι συζητήσεις, διαβουλεύσεις και κάθε τύπου συγκεντρώσεις ,με στόχο την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή σε σχήματα και υποψηφίους.
Η παράταξή μας στο σύνολό της ....




και εγώ προσωπικά, στο διάστημα της θητείας μας μέχρι σήμερα, παρά τον συνεχή πόλεμο που δεχθήκαμε και δεχόμαστε, παραμείναμε όρθιοι στις θέσεις και τις απόψεις μας, σταθήκαμε απέναντι σε κάθε μορφή ισοπέδωσης και αυταρχισμού, δεν ενδώσαμε στην όποια πρόκληση αλλα και είμαστε παρόντες σε ότι θετικό προέκυπτε για τον τόπο με θέσεις και εισηγήσεις.

Στην εκλογική αναμέτρηση πού αρχίζει σε λίγο, έχω δηλώσει επανειλημμένα την πρόθεσή μου να είμαστε και πάλι παρόντες, εντάσσοντας στο περίγραμμα των προηγούμενων εκλογών, τις εμπειρίες μας απ΄την θητεία που πέρασε αλλα και βασικά ανανεωμένες προοπτικές και στόχους.

Σ΄αυτόν τον αγώνα, αναγνωρίζοντας τη σθεναρή στάση, την ξεκάθαρη εικόνα και την σαφή πολιτική μας βούληση, εκτός απο τους παλιούς φίλους, καθημερινά συστρατεύονται μαζί μας, νέοι δημότες από διάφορους πολιτικούς & επαγγελματικούς χώρους για να προχωρήσουμε μαζί σ΄αυτό που ονειρευόμαστε, για ενα Δήμο:

- Με ουσιαστική διαφανή διαχείριση, αναβάθμιση των υπηρεσιών και εφικτούς στόχους , χωρίς ανούσιες υπερβολές και επιλογές,
- Με πολύμορφα ευαίσθητο κοινωνικό πρόσωπο που θα λειτουργεί με σαφείς προδιαγραφές και πρόγραμμα για όλους και όχι με αμφιλεγόμενες επιλογές και διαδικασίες για μερικούς.
- Με φροντίδα για την καθημερινότητα σε κάθε της μορφή και λύσεις άμεσες και εφικτές, χωρίς αιφνίδιες ή αναίτιες ανατροπές.
- Με ενήμερους πολίτες μέσα απο συγκεκριμένους τρόπους και όχι με τηλεοπτικούς ή άλλους βομβαρδισμούς.
- Με προτεραιότητες στα μεγάλα έργα ανάλογα με το επείγον και την αναγκαιότητά τους και όχι με τα ποσά των προυπολογισμών τους.
- Με μέτρα περιβαλλοντικού πολιτισμού & ουσιαστικής προβολής του Δήμου σε τομείς που πρέπει και μπορεί,
- Με ουσιαστική αποδοχή στον κοινωνικό ιστό υποβαθμισμένων ή αδύναμων κοινωνικά ατόμων ή ομάδων,
- Με προγράμματα εθελοντισμού και άλλα πολλά, που φαίνονται μεν μικρά αλλα ειναι τα πραγματικά μεγάλα και χρονίζοντα θέματα που ταλαιπωρούν όλους.

Επιμένουμε πως μια πόλη, ένας δήμος δεν γεννιούνται για τις εκλογές, ούτε διαγράφονται μετα απ΄αυτές, όπως σκέφτονται κάποιοι. Ο τόπος μας είναι ένας χώρος με συνεχή αγώνα και προσπάθεια των απλών ανθρώπων του για το καλύτερο αύριο. Αυτό το αύριο εμείς έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε και να προγραμματίσουμε σωστά.
Ζούμε στον ίδιο χώρο και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Δεν υπάρχουν σήμερα περιθώρια διαχωρισμών με κριτήρια άλλων εποχών. Εμείς το δείξαμε καθαρά και στις προηγούμενες εκλογές και το εφαρμόσαμε σ΄όλη τη θητεία μας.
Σε αυτόν λοιπόν τον αγώνα καλέσαμε και καλούμε και πάλι να συστρατευθούν μαζί μας ακόμη περισσότεροι δημότες, σε μια κοινωνική / δημοτική συμμαχία, στην οποία θέλουμε να παίξει ρόλο -στον αντίλογο που θα ορθώσουμε- η κοινωνική μας αποδοχή και συναναστροφή, οι γνώσεις και η διάθεση και όχι οι ιδεολογικές ή οποιεσδήποτε άλλες προκαταλήψεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος και να μένουμε θεατές...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου