Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αιχμές της δημοτικής κίνησης Άργους –Μυκηνών «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» κατά των ΜΜΕ Αργολίδας

1. Η κίνησή μας, υλοποιώντας την βασική της δέσμευση από την ίδρύση της, προχωρά στην επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων της. Ανοιχτά, με συμμετοχή ειδικών στις 29.1.14, πραγματοποιήσαμε δημόσια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα απορρίμματα. Συζητήσαμε το σχέδιο Τατούλη για τη διαχείρηση των απορριμμάτων. Εκφράστηκε με στοιχεία και αριθμούς η αντίθεση στο ....




αδιαφανές, αδιέξοδο, ακριβό για τα νοικοκυριά, καθόλου φιλικό στο περιβάλλον, καθόλου σύγχρονο επιστημονικά σχέδιο της Περιφέρειας. Ιδιαίτερα τονίστηκαν οι ευθύνες της υπάρχουσας δημοτικής αρχής στην ανυπαξία όποιας δράσης στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση, λιπασματοποίση κλπ, με συμμετοχή του δημότη στη διαλογή στην πηγή. Τα αποτελέσματα των «επιδόσεων» του δημάρχου μας τα κάνουν ολοφάνερα τα ρέματα σκουπιδότοποι και βέβαια τα απορρίμματα που ξέβρασαν τα πλημμυρισμένα ποτάμια. Επίσης ελέγχεται η συμμετοχή των σκουπιδιών και της ακαθάριστης κοίτης των ποταμών, στις επιπτώσεις της καταστροφικής πλημμύρας. Διατυπώσαμε τη θέση μας, πως ο δήμος μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρησης των υπολειμμάτων από μικρές μονάδες επεξεργασίας με ευθύνη δημοτική ή διαδημοτική . Και βέβαια δεν είναι σωστό να μετατρέπεται η Ν. Κίος σε σκουπιδότοπο όλης της Αργολίδας. Ακόμα το ζήτημα της καθαρής πόλης και των χωριών μας συνδέεται απόλυτα με την ανάπτυξη της «βαρειάς βιομηχανίας» του δήμου μας, η οποία είναι ο τουρισμός. Θα συνεχίσουμε τη επεξεργασία του προγράμματός μας με ανάλογες εκδηλώσεις και επαφές με τους μαζικούς φορείς του Δήμου.
2. Με αφορμή την εκδήλωση αυτή θα θέλαμε ως κίνηση να αναφερθούμε στη συμπεριφορά κάποιων από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με την εμπλοκή τους στην αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατανοούμε τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που μπορεί να έχουν σε πρόσωπα, παρατάξεις, κόμματα, παράγοντες της μικρής μας κοινωνίας. Όπως και την ουσία της δραστηριότητας τους και την ανάγκη ως επιχειρήσεις να επιβιώσουν ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθύτατης κρίσης. Όμως δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρηθούμε δημόσια για τη στάση των συγκεκριμένων ΜΜΕ απέναντι στην κίνησή μας, τον «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ». Στις 24.11.13 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της κίνησή μας. Παρά την έγκαιρη ενημέρωσή τους, κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν παρευρέθηκε. Μια σειρά παρεμβάσεις μας αγνοούνται. Στην πρόσφατη εκδήλωση για τα απορρίμματα, μόνο ένα τοπικό κανάλι παρευρέθει. Τα υπόλοιπα προτίμησαν να καλύψουν την ...πολύ προτότυπη κοπή πίτας και την προβολή του λαλίστατου δημάρχου μας. Από κοντά και η δημοσκόπηση , με την οποία σχεδόν θέλουν να μας πείσουν, πως δεν χρειάζεται να κάνουμε εκλογές, αφού έβγαλαν δήμαρχο σχεδόν παμψηφεί. Κουραστήκαμε να παρακολουθούμε το μεγαλεπίβολο έργο του ηγέτη Καμπόσου, ο οποίος ως άλλος Ηρακλής καταπολεμά τα νερά των πλημμυρισμένων ποταμών, σβήνει φωτιές κλπ. Κουραστήκαμε να βλέπουμε να προβάλλεται σε μερικές εφημερίδες (όχι όλες) ο δήμαρχός μας και τα μεγάλα επιτεύγματά του. Δεν αντέχεται η δήθεν αντιμνημονιακή και αντικαλλικρατική ρητορική του, όταν ο ίδιος στηρίζει κάθε μνημονιοκαλλικρατικό μέτρο. Αυτό μάλλον λαικισμό εκφράζει και προσβάλει ένα λαό ο οποίος καταστρέφεται καθημερινά. Οι δημότες στις γειτονιές της πόλης και οι κάτοικοι των χωριών γνωρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής Επίσης η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και γνωρίζει ο καθένας το βίο και την πολιτεία του καθενός, όπως γνωρίζει με την στήριξη ποιού κόμματος εκλέχτηκε ο σημερινός δήμαρχος.
Ζητούμε και ελπίζουμε στην ισότιμη προβολή όλων μπροστά στις κρισιμότατες δημοτικές, περιφερειακές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές. Θεωρούμε πως ο ρόλος των ΜΜΕ και κυρίως στην περιφέρεια είναι να δίνουν «φωνή» σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν «φωνή». Αλλιώτικα αν «λιβανίζουν» την εξουσία, την όποια εξουσία, είτε κεντρική είτε τοπική, είτε τη σημερινή, είτε την αυριανή, μάλλον μπορεί για διαπλοκή και εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων να κατηγορηθούν.

Άργος 3.2.14
Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου