Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ»


Αναφορικά με την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Αργολίδα με χρήση του νερού του Αναβάλου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εγκρίνεται την επόμενη εβδομάδα, μετά από προσπάθειες ...

άνω του ενός έτους, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, η πρόταση για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού από το νερό του Αναβάλου. Από τον Ιανουάριο του 2011 είχα ξεκινήσει την προσπάθεια μέσα από συνεχείς συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς της Αργολίδας, παρά τις αρχικές έντονες επιφυλάξεις ορισμένων, προκειμένου η υπόθεση αυτή να πάρει σάρκα και οστά. Στόχος είναι να εξοικονομήσουμε 600-800€ κάθε χρόνο για το μέσο νοικοκυριό της Αργολίδας, χρήματα τα οποία δαπανά για την καθημερινή αγορά εμφιαλωμένου νερού. Σε μια εποχή μεγάλης κρίσης, η δράση αυτή αποτελεί μια σημαντική στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος.
Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού η πρόταση πέρασε από «40 κύματα», πριν λίγο χρονικό διάστημα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη και με τη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατατέθηκε πλήρης φάκελος για το έργο. Σύμφωνα με την πρόταση, η μονάδα θα έχει ένα συνολικό προϋπολογισμό 12.800.000€ και πρόκειται να τροφοδοτεί με πόσιμο νερό και τους 100.000 κατοίκους της Αργολίδας που διαμένουν στους 4 Δήμους (Ναυπλίου, Άργους- Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας), το Δήμο Β. Κυνουρίας της Αρκαδίας, καθώς επίσης και τους χιλιάδες επισκέπτες της Αργολίδας.
Την επόμενη εβδομάδα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ αποστέλλουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα σχετικά έγγραφα για συνυπογραφή και το σπουδαίο αυτό έργο ξεκινά. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών που εγκρίνονται για την Αργολίδα. Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του, να στηρίξουμε την προώθησή του και να βοηθήσουμε στο να ξεπεραστούν όλα τα πιθανά προβλήματα”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου