Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ στο Αργος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
πολιτών Αργους ενάντια στο χαράτσια

Με πρωτοβουλία κατοίκων
της οδού Φορωνέως συγκεντρωθήκαμε την Τετάρτη 9/11 και συζητήσαμε τους τρόπους οργάνωσής μας απέναντι στο απαράδεκτο χαράτσι του τέλους ακίνητης περιουσίας που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...


Το νέο αυτό χαράτσι έρχεται να προστεθεί σε σειρά προηγούμενων, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις και την ανεργία, στο στραγγαλισμό των μικρών καταστημάτων.

Μάλιστα δεν προβλέπεται καμία φροντίδα για ομάδες που ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατασταση, ενώ φτάνουν σε 300.000 τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές μόνο της ΔΕΗ από τις αρχές του έτους.

Είναι ευνόητο ότι πολλές οικογένειες και στην περιοχή μας είτε αδυνατούν να το πληρώσουν δεχόμενοι την απειλή διακοπής του ρεύματος είτε πρέπει να διαθέσουν από το υστέρημά τους για να πληρώσουν αυτό το παράνομο χαράτσι.
Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να το πληρώσουμε. Δεν αντέχουμ άλλους φόρους. Όσοι περισσότεροι δεν πληρώσουμε το χαράτσι τόσο πιο δύσκολο είναι να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε συνέπειες.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να οργανωθούμε ώστε κανένας στην πόλη μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Δηλώνουμε πως αν οι κυβερνήσεις της τρόικας έχουν πάρει απόφαση να εξοντώσουν τον λαό τότε εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.

Συγκροτούμε επιτροπή ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Άμεσα βγάζουμε φυλλάδιο πιο αναλυτικό σχετικά με τη μαζική οργάνωση της άρνησης πληρωμής.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Ζητάμε από το Δήμο να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων δήμων της χώρας συμβάλλοντας στη νομική και πρακτική στήριξη της κίνησής μας και τον καλούμε να παρει πίσω την πρόσφατη απόφαση αύξησης των τιμολογίων νερού την οποία κρίνουμε επίσης ως απαράδεκτη, άδικη και κοινωνικά ανάλγητη.

Προειδοποιούμε τους εργολάβους που έχουν αναλάβει τη διακοπή ρεύματος πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν συμπολίτες μας χωρίς ρεύμα.

Καλούμε τους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί μας και να στηρίξουν την προσπαθεια μας.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947944049, 6936730668

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου