Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η διαδικτυακή γνωριμία αποδείχθηκε... ακριβή απάτη


Τους κρυφούς κινδύνους των διαδυκτυακών γνωριμιών αψήφησε ένας 42χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης, καταγγέλλοντας στην αστυνομία ότι επιτήδειοι του απέσπασαν το ποσό των 3.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος ....

γνωρίστηκε, μέσω του Διαδίκτύου, με αλλοδαπή γυναίκα, μέλος διεθνούς κυκλώματος, κάτοικο Λονδίνου κατά δήλωσή της, η οποία κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά το παραπάνω χρηματικό ποσό, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα για να τον συναντήσει.

Τα μέλη της σπείρας για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που λάμβαναν υποσχέθηκαν στον 42χρονο ότι θα του έστελναν δέμα με πολύτιμους λίθους, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τους έστελνε άλλα 8.500 ευρώ.

Τα χρήματα θα τα παραλάμβανε 27χρονος Νιγηριανός ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 42χρονος υποψιάστηκε την απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο νεαρός αλλοδαπός θα παραπεμφεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη και σύσταση συμμορίας, στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου