Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Χασάπη προς Καμπόσο και αντιδήμαρχους.


Επιστολή προς το Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών έστειλε ο Δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Λέρνας κ. Μ. Χασάπης με θέμα “ Προώθηση Μελετών – Έργων Δημοτικής ενότητας Λέρνας “





Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την πάροδο ένδεκα περίπου μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων σας, νομίζω ότι όχι μόνο νομιμοποιούμαι αλλά επιβάλλεται, να σας θέσω δύο πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την δημοτική ενότητα Λέρνας. Για τα θέματα αυτά, την προηγούμενη τετραετία, οι συνεργάτες μου αιρετοί , οι δημοτικοί υπάλληλοι και εγώ προσωπικά, δουλέψαμε όχι μόνο οργανωμένα και συστηματικά αλλά και πολύ αποτελεσματικά. Η συνέχεια λοιπόν , η προώ-θηση και ολοκλήρωσή τους, επειδή ακριβώς είναι μείζονος σημασίας για τον ενοποιημένο πλέον δήμο Άργους – Μυκηνών, να κρίνεται όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιτακτική.
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διοίκηση έχει συνέχεια. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα ήθελα αρχικά να αναφερθώ στο έργο της κατασκευής “Δικτύου αποχέτευσης δήμου Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων “. Το έργο αυτό όπως, αναφέρεται και στον τίτλο του, αφορά την κατά-σκευή δικτύου αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες Μύλων , Κιβερίου και Σκαφιδακίου και σύνδεσής του με την ήδη λειτουργούσα μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Η μελέτη του έργου, για την οποία δουλέψαμε σκληρά κατά την διάρκεια της θητείας μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες ( επιβλέπουσες υπηρεσίες : Τ.Υ.Δ.Κ. , Νομαρχίας, Περιφέρειας ), είναι προϋπολο-γισμού πάνω από 9.000.000 ( εννέα εκατομμύρια euro) και κόστισε μόλις 50.180 euro (όπως γνωρίζετε οι μελέτες συνήθως κοστίζουν 5 έως 10% του προϋπολογισμού του έργου ). Η μελέτη, που ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας, σαν δήμος Λέρνας , υπεβλήθη στις 31 Μαρτίου του 2011, από τον δήμο Άργους – Μυκηνών στο Υ.Π.Ε.Κ.Α., για ένταξη και χρηματο-δότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Σε ερώτησή μου, εκτός Ημερήσιας Διάταξης, σε παλαιότερη συνε-δρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Κρίγγου ήταν ότι ο φάκελος έχει υποβληθεί στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. ( το γνωρίζαμε αυτό ) και ελπίζουμε να υπάρχει θετική εξέλιξη. Επειδή έκτοτε δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση επανέρχομαι να ρωτήσω και αναμένω μία επίσημη απάντηση, για την πρόοδο του τόσο σοβαρού αυτού θέματος.
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζοντας και εσείς πολύ καλά, την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα, την ανεπαρκή χρηματοδότηση των δήμων, αλλά και την μη ικανοποιητική απορροφη-τικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, θα είναι κρίμα, ένα τόσο σημαντικό έργο, που αφορά την ποιότητα του νερού των πηγών της Λέρνας, την προστασία του πολύτιμου υδροφόρου ορίζο-ντα της περιοχής αλλά και την προστασία ευρύτερα του Αργολικού κόλπου, να μην υλοποι-ηθεί. Έχοντας πιστεύουμε μία πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη, εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες αλλά και οι προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματο-δότηση του συγκεκριμένου έργου. Ασχοληθείτε λοιπόν με περισσότερο ενδιαφέρον και πιο συστηματικά με το ζήτημα αυτό, γιατί τώρα ίσως είναι και η πλέον κατάλληλη εποχή για την ένταξη έργων. Επαναλαμβάνω, ότι το έργο αυτό πέρα από την σπουδαιότητα που έχει για όλη την Αργολίδα, θα δώσει κατά την διάρκεια της υλοποίησής του δουλειά και απασχόληση σε πολλούς εργαζόμενους του τόπου μας, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίοδο της μεγάλης ανεργίας που ζούμε σήμερα.
Το δεύτερο θέμα αφορά την μελέτη του έργου με τίτλο, “Ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών στο λιμάνι Κιβερίου” . Η μελέτη του έργου αυτού, που αφορά την επέκταση του υφιστάμενου μόλου, την διαμόρφωση λιμενολεκάνης και την επέκταση της προβλήτας από την θέση “ Summer ” έως την θέση “ Κανάρη ” , είναι προϋπολογισμού 2.130.000 euro και είχε ολοκληρωθεί, επί των ημερών μας, σε ποσοστό πάνω από 90% με χρηματοδότηση 27.000 euro από τον δήμο Λέρνας και άλλα τόσα περίπου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου. Αυτό που απέμενε ήταν η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων , η σύνταξη του φακέλου και η υποβολή του στην περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη και χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Δεδομένου ότι από την περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει ήδη ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση έργων που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, ο φάκελος πρέπει να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν για ένταξη και χρημα-τοδότηση. Ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης σε παλαιότερη συνάντηση μας είχε δεσμευτεί ότι αν ο φάκελος είναι πλήρης και υποβληθεί έγκαιρα το έργο θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί.
Κύριε Δήμαρχε ,
Γνωρίζουμε όλοι και τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Καλλικράτη και τις τριβές της καθημερινότητας, δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να παραβλέπετε και να παραμελείτε τόσο σοβαρά θέματα που ενώ από την μία πλευρά δεν επιβαρύνουν τον δήμο οικονομικά
( αφού χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α.), από την άλλη δίνουν την δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών υποδομών στην περιοχή μας αλλά και ανάπτυξης και απασχόλησης στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα.
Σε αναμονή όχι μόνον των απαντήσεών σας , αλλά και των άμεσων ενεργειών σας,



Για την δημοτική παράταξη “ Οι πολίτες μπροστά “

Με τιμή



Χασάπης Μιχαήλ ( Δημοτικός Σύμβουλος Άργους – Μυκηνών )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου