Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση Χειβιδόπουλου για τα έργα του Αναβάλου.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: «Τα έργα του Αναβάλου θα αποδοθούν στους Έλληνες φορολογούμενους σωστά. Θα επιτύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα στους ελάχιστους δυνατούς χρόνους»


Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σωτηροπουλου ο Αντιπεριφερειαρχης Αργολίδας κ. Χειβιδοπουλος δήλωσε τα παρακάτω:
Κατάπληξη προκαλεί η ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη κ. Σωτηροπουλου, οποίος καταλογίζει στις αιρετές αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ...

διάθεση ολιγωρίας σχετικά με το έργο του Αναβάλου, με αφορμή τη δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος σε πρόσφατη τοποθέτησή του έθιξε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζουν οι εν λόγω μελέτες και τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη η Περιφέρεια προβεί.

Θα ήθελα να δηλώσω τα εξής. Επειδή ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, όπου όλοι γνωρίζουμε την πορεία του διπλανού μας, ο πρώην νομάρχης θα έπρεπε να έχει ξεδιπλώσει τη στοργή του πολλές δεκαετίες πριν, όταν είχε τη λαική νομιμοποίηση να ξεδιπλώσει γρήγορες λύσεις στο εξαιρετικά απαιτητικό αυτό ζήτημα. Αντίθετα επέλεξε τον άλλο δρόμο του λαϊκισμού, της πόλωσης και της κωλυσιεργίας. Σήμερα, αντί να διδαχθεί από την κρισιμότητα των καταστάσεων και να συστρατευθεί στην αντιμετώπιση των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε, επιλέγει, ένεκα άγνοιας ή ιδιοτέλειας (λίγη σημασία έχει) τη γνωστή συνταγή της στείρας αντιπαράθεσης. Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Η πραγματικότητα είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι εκείνος που κατ’αρχήν έχει βάλει τόσο ψηλά στην ατζέντα της περιφέρειας το εν λόγω έργο, ένα έργο που και οι αστοχίες και του κ. πρώην νομάρχη ακύρωναν σε βάθος δεκαετιών. Τόσο οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, όσο και της Περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου, αλλά και ο ανάδοχος, εργάζονται εξαιρετικά σκληρά για να επιλύσουν τα ζητήματα που δημιουργούν εμπλοκές στη μεγιστοποίηση των ωφελειών που θα προκύψουν για τους πολίτες με την ολοκλήρωση του έργου. Διότι, είναι σαφές ότι οι μελέτες εμπεριέχουν αδυναμίες και σε κάποια σημεία είναι και λάθος και ελλιπείς. Κι αυτό είναι λογικό αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι συρραφή κειμένων χωρίς ενιαίο προσανατολισμό και άποψη. Στην κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει να εργάζεται και η ΕΥΔΑΠ, ως τεχνικός σύμβουλος της περιφέρειας σε ζητήματα διαχείρισης υδάτων, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να καταλήξω, πάγια θέση των αιρετών Αρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι να αποδίδονται στην κοινωνία έργα που θα παράγουν απτά αποτελέσματα. Και όχι έργα σαθρά, που όταν φτάσουν να παράξουν αποτελέσματα (στις σπάνιες περιπτώσεις που ευοδώνονται) να αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα κρατικά λεφτά, τα ευρώ των πολιτών χάθηκαν σε λάθος προβλέψεις και ατελέσφορες τεχνικές. Αν ο κ. Σωτηρόπουλος θέλει έναν Ανάβαλο με ένα από τα αντλιοστάσια του να εμφανίζεται μέσα στην κοίτη …ενός ποταμού (!) (ένα μικρό παράδειγμα των αστοχιών των μελετών που ισχύουν) είναι θέμα αντίληψης και πολιτικής προσέγγισης, που δεν μας εκφράζει, δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πολίτες, παρά μόνον προσφέρεται ως προσφιλής τρόπος προκειμένου ο κ. Νομάρχης να «συνδράμει» στην στασιμότητα του τόπου μας, πράγμα που γνώριζε πολύ καλά για δεκαετίες να πράττει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου