Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πήρε ψήφο εμπιστoσύνης από τη Βουλή η κυβέρνηση Παπαδήμου


Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η νέα κυβέρνηση από τη Βουλή με 255 "ναι" και 38 "όχι", ενώ ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ...

είναι ο Τσετίν Μάντατζη και ο Χρ. Κατσούρας τους οποίους δεν διαγράφει το ΠΑΣΟΚ και ο Πάνος Καμμένος της ΝΔ ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει όμως μέλος του κόμματος.

Πρωταρχικός μας στόχος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή με την οποία έκλεισε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης επανέλαβε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Πρωταρχικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, επισημαίνοντας πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα οξυνθούν εάν η χώρα εγκαταλείψει το ευρώ. «Τα προβλήματα θα παραμένουν, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης.

Όπως εξήγησε, η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου νομίσματος θα οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού και πέραν αυτού θα καταστήσει δυσκολότερη την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που αποτιμάται σε ευρώ. "Δεν είναι εκβιασμός, αυτή είναι η αλήθεια", είπε.

Αφού ανέλυσε επιγραμματικά τους εσωτερικούς παράγοντες που τροφοδοτούν και διογκώνουν την ελληνική δημοσιονομική κρίση, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε πως το ελληνικό πρόβλημα αντανακλά παράλληλα την αποτυχία των διεθνών αγορών να προβλέψουν τους κινδύνους.

Αναφερόμενος στην ευρύτερη κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κρίση αγγίζει τον "σκληρό πυρήνα" της Ευρωζώνης και εξέφρασε την άποψη πως οι μηχανισμοί που έχουν «στηθεί» δεν έχουν τη δύναμη πυρός για να αποτρέψουν τη διάδοση της κρίσης.

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση και πως τελικά τα κράτη-μέλη θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη να περιλαμβάνει αυστηρότερη εποπτεία των ελλειμμάτων.

Για τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε πως το έργο που καλείται να επιτελέσει είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη σύντομη θητεία της και πως δεν θα έπρεπε να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου