Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συνέχεια στην κόντρα για τα έργα του Αναβάλου με απάντηση Σωτηρόπουλου


Συνέχεια δίνει στο θέμα των έργων του Αναβάλου ο πρώην Νομάρχης Αργολίδος κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος μετά την απάντηση του Χειβιδόπουλου.
Διαβάστε την ανακοίνωσή του ...



21-11-2011

Η ανακοίνωση μου στις 15-11-2011 για την πορεία του έργου του Αναβάλου είχε σκοπό να κτυπήσει ένα καμπανάκι για την καθυστέρηση του έργου ( τμήμα επέκτασης δικτύων ) μετά και τις αμφιλεγόμενες και περίεργες δηλώσεις του κ. Τατούλη στην σύσκεψη που έγινε για την Αργολίδα.

Φαίνεται ότι η δρομολόγηση του έργου και η διασφάλιση της χρηματοδότηση του με 47,5 εκ ευρώ από τον Μάιο 2009 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου ίσως έχει προκαλέσει δυσφορία στους σημερινούς περιφερειακούς διοικούντες και καταφεύγουν σε δηλώσεις, είτε με συγκεχυμένες οραματικές εξαγγελίες για την διαχείριση των υδάτων , είτε με γενικόλογη και έντονα λαϊκίστικη στείρα πολιτική αντιπαράθεση σε κάθε εποικοδομητική κριτική.

Η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Χειβιδόπουλου αποκάλυψε ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία των προβλημάτων αλλά πως θα αντιμετωπίσουνε την άλλη άποψη με όρους πολιτικάντικης επικοινωνίας .

Αντί να προβληματιστούν και να ελέγξουν τον εργολάβο για την καθυστέρηση των 5 μηνών , επικαλούνται ακόμη κρισιμότητα καταστάσεων , λαϊκές νομιμοποιήσεις , συστρατεύσεις και καταφέρονται ενάντια μου απαξιωτικά ότι συνδράμω στην στασιμότητα του τόπου κτλ.!

Η Αργολίδα γνωρίζει το έργο που έγινε επί των ημερών μου διαχρονικά και όποτε θέλετε το συζητάμε δημοσίως .

Είναι πολύ σπουδαία η επισήμανση σας ότι για την καθυστέρηση του έργου ευθύνεται η ενδεικτική θέση ενός από τα 14 αντλιοστάσια εντός της κοίτης ποταμού.!

Κρίμα οι μηχανικοί σας να βαπτίζουν ένα μικρό χείμαρρο ποταμό και ένα πρανές μεγάλου πλάτους σε κοίτη.!!

Εκτός και αν είναι διαπίστωση του Εργολάβου.!

Κάνετε αναφορά και στην ΕΥΔΑΠ που πήρε η περιφέρεια ως τεχνικό σύμβουλο σε θέματα διαχείρισης υδάτων .

Η ΕΥΔΑΠ είναι εταιρία ύδρευσης για την Αττική δεν έχει εμπειρία σε θέματα άρδευσης και με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μεταβιβάζεται το 27,3% του κεφαλαίου της στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για «ξεπούλημα» σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής.

Αντιλαμβάνεσθε τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν με τέτοιους συμβούλους και ποία συμφέροντα θα προστατεύουν .

Το πρόγραμμα έργων του Αναβάλου και για τους 5 τομείς που είναι ενταγμένο στο Αρδευτικό Πρόγραμμα « ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» είναι γνωστό σε όλους Υπουργείο –Περιφέρεια – Δήμους –ΓΟΕΒ-Συναιτερισμούς κτλ.

Εάν η περιφέρεια σχεδιάζει κάτι διαφορετικό πρέπει να το ξεκαθαρίσει και όχι με αοριστίες και γενικολογίες ότι «έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το έργο ο κ. Περιφερειάρχης» να δημιουργούνται εντυπώσεις και συγχύσεις .

Το έργο βρίσκεται στην υλοποίηση του και όχι στις συζητήσεις που μπορούν να το καθυστερήσουν ή να οδηγήσουν την διαχείριση του σε ιδιώτες ακόμη και να το ακυρώσουν .

Αυτά πρέπει μερικοί να τα ξεχάσουν.!

Ομιλούν για συρραφή κειμένων χωρίς ενιαίο προσανατολισμό.

Δεν έχουν κατανοήσει, ότι το τμήμα αυτό του έργου αφορά την επέκταση μόνο των δικτύων για να αρδευτούν 60.000 περίπου στρέμματα ακόμη.

Εμείς δεν χάσαμε τον προσανατολισμό μας για να μπλέξουμε την λειτουργία του συστήματος αυτοματισμού στάθμης και θυροφραγμάτων του αντλιοστασίου με τις σωλήνες προς τις Μυκήνες και το Κουτσοπόδι.!

Είναι δύο διαφορετικά αντικείμενα που σχεδιάστηκαν όμως έχοντας πάντα συνολική εικόνα και γνώση της ποιότητας και της παροχής του νερού του αντλιοστασίου με τις απαιτούμενες ανάγκες ακόμη και ύδρευσης αν χρειαστεί .

Πετύχαμε ακόμη εκτός των άλλων τεσσάρων τμημάτων του έργου που δρομολογήθηκαν και δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα το 2005 και 2010 με τις μελέτες που εκπονήσαμε για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τους ποιοτικούς δείκτες του υδροφόρου ορίζοντα.

Στην πολιτική μου διαδρομή απέφυγα στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις , είχα ξεκάθαρες απόψεις , είχα το θάρρος να τις διατυπώνω και συνεργάστηκα με πολλούς της «άλλης άποψης» για το καλό του τόπου.

Αυτό κάνω και σήμερα .

Είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού- δεν είναι μόνο αρδευτικό αλλά και περιβαλλοντικό .




Πολλοί έχουν συμβάλλει για να φτάσει το έργο ως εδώ , δυσκολίες υπήρξαν και υπάρχουν , λάθη έγιναν, χρήματα που είχαν εξαγγείλει κυβερνήσεις κατά καιρούς δεν δόθηκαν με αποτέλεσμα ο τόπος να υποστεί δραματικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις .

Σήμερα όλοι πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να συνδράμουμε στην ολοκλήρωση του έργου που ταλαιπώρησε δυο γενιές συμπολιτών μας και ενδεχομένως ταλαιπωρήσει και άλλη.!

Γενικολογίες και αοριστολογίες περί οραμάτων, συμβολαίων και νέες αμφιλεγόμενες εξαγγελίες είναι καταδικαστέες δεν πείθουν κανένα και μόνο κακό θα προκαλέσουν .

Η αρχική ανακοίνωση του κ. Σωτηρόπουλου ΕΔΩ

Η Απάντηση του κ. Χειβιδόπουλου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου