Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» από το Βερολίνο για την 6η δόση


Χαιρετίζεται από τον Εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών η επιστολή Σαμαρά κάνοντας την ακόλουθη δήλωση και ανοίγοντας τον δρόμο ...

για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

«Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogroup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας παρέπεμψε στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ΄ εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της. Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Αντιδράσεις από Eurogroup και Κομισιόν

«Το Ευrogroup, στις 29 Νοεμβρίου, θα αποφανθεί εάν επαρκούν οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά».

Αυτό δήλωσε ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον επικεφαλής της ευρωζώνης.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρεκίλντε περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έλαβε την επιστολή του κ. Σαμαρά, χωρίς όμως να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου