Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ»


Σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του Αναβάλου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προχωρά με μεγάλη ταχύτητα το σημαντικό αρδευτικό έργο επέκτασης του Αναβάλου στις περιοχές Άργους, Κουτσοποδίου, Αεροδρομίου, Μυκηνών, Φιχτίων, Μιδέας, αρχικού προϋπολογισμού 18.000.000€.
Την επόμενη εβδομάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί, ξεκινά ...
και το δεύτερο μέτωπο του έργου στην περιοχή του Κουτσοποδίου. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της δεξαμενής Μαλαχιά, ξεκινούν οι εργασίες εκσκαφής για τη δημιουργία δύο αντλιοστασίων τύπου Α2. Με το ένα αντλιοστάσιο θα διοχετεύεται νερό στην άνω ζώνη περιοχής Κουτσοποδίου, στο Σχοινοχώρι και στα Σταθέικα. Με το δεύτερο αντλιοστάσιο θα διοχετεύεται νερό στις περιοχές Φιχτίων, Μπόρσα, Μυκηνών.
Από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει επίσης ξεκινήσει η σύνδεση με σωληνώσεις της περιοχής Βελανιδιάς με την κεντρική διώρυγα, έχοντας ήδη καλύψει ένα μήκος πάνω από 3 χλμ αγωγού. Δημιουργείται έτσι η υποδομή για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής του Κιβερίου.
Ταυτόχρονα, συμπληρώνονται και επικαιροποιούνται όλες οι σχετικές μελέτες του έργου με τη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και με τη στενή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τ. Χειβιδόπουλου και της Προϊσταμένης της Δ΄ΕΠΚΑ, κας Αλκ. Παπαδημητρίου.
Σημειώνω εξάλλου ότι προχωρούν κανονικά οι μελέτες επέκτασης στις περιοχές των Δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας.
Το σπουδαίο αυτό έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η επέκταση του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Φίχτια θα είναι πραγματικότητα μέχρι το τέλος του 2013. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όλος ο αγροτικός τομέας της Αργολίδας θα στηρίζεται αναπτυξιακά από το νερό του Αναβάλου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου