Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αργολική «σύγκρουση» για τα χρέη στο βιολογικό


Κατά το Δήμου Ναυπλιέων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) στρέφεται ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, με αφορμή τις οφειλές, ύψους 311.000 ευρώ, της ΔΕΥΑΝ, που προέρχονται από τη λειτουργία ...

της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους - Ναυπλίου (ΕΕΛ, κοινώς Βιολογικός).

Όπως λέει ο δήμαρχος Άργους, η ΔΕΥΑΝ δεν πληρώνει παρά το ότι υπάρχει δικαστική απόφαση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει τα χρέη της προς τη ΔΕΗ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Άργους-Μυκηνών (ΔΕΥΑΑΡΜ), πράγμα το οποίο θα σημάνει και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο βιολογικό (βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια Άργους), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το... Ναύπλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση της aftodioikisi.gr «γιατί δεν πληρώνει τα χρέη της η ΔΕΥΑΝ», ο πρόεδρος της Επιχείρησης Νίκος Αρματάς ήταν σαφής: «Δεν έχουμε. Δεν μπορούμε να εισπράξουμε χρήματα διότι οι πολίτες δεν πληρώνουν λόγω κρίσης. Ωστόσο, κάνουμε διακοπές στην υδροδότηση και αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και στους πρώην δήμους που ενώθηκαν με το Ναύπλιο. Πρόσφατα, δώσαμε 30.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΑΡΜ, και σιγά σιγά προσπαθούμε να εξοφλήσουμε το ποσόν».



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Στις 311.000 € τα χρέη του Ναυπλίου στο Άργος
(ΔΕΥΑΝ - ΔΕΥΑΑΡΜ)
Σοβαρές ευθύνες για την ανοχή του παρελθόντος

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος, με ιδιαίτερη λύπη του ανακοινώνει, πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ναυπλίου συνεχίζει να έχει τεράστιες οφειλές, που προέρχονται από τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους - Ναυπλίου (ΕΕΛ, κοινώς Βιολογικός).

Το Φεβρουάριο του 2012, το υπόλοιπο της οφειλής ανερχόταν σε 294.000 ευρώ και ήδη η ΔΕΥΑΑΡΜ αναγκάστηκε μάταια να ζητήσει επίσημα και εξωδίκως την εξόφληση του ποσού.

Στις 28-3-2012, επιδόθηκε νόμιμα νέα αγωγή της ΔΕΥΑΑΡΜ κατά της ΔΕΥΑΝ ως έσχατο μέσο, παρόλες τις προσπάθειες της επιχείρησης, του προέδρου και του Δημάρχου.

Το υπόλοιπο της οφειλής, προς τη ΔΕΥΑΑΡΜ, την 17η-4-2012 υπολογίζεται στις 311.000 ευρώ [πάνω από 100.000.000 (εκατομμύρια) δραχμές]

Είχε προηγηθεί, πρωτόδικη απόφαση και απόφαση του εφετείου οι οποίες υποχρέωναν την ΔΕΥΑΝ σε πληρωμή.

Μας γεμίζει λύπη το γεγονός, δύο εταιρίες με κοινωφελή και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, δύο γειτονικών πόλεων, που πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, να φθάνουν στο οδυνηρό σημείο να λύνουν οικονομικές τους διαφορές στη δικαιοσύνη.

Επειδή, υπάρχει οφειλή της ΔΕΥΑΑΡΜ προς τη ΔΕΗ, η οποία αν δεν ρυθμιστεί άμεσα θα έχει ως συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και πιθανή διακοπή της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού (με συνέπεια τα λύματα να καταλήξουν στις περιοχές με χαμηλό υψομετρικό, δηλαδή το Ναύπλιο) , η καταβολή αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποπληρωμή του χρέους της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Κατά το τελευταίο διάστημα, η ΔΕΥΑΑΡΜ έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να εισπράξει ανεξόφλητες οφειλές από πλήθος δημοτών, έχει προβεί σε περικοπές επιδομάτων και μισθών υπαλλήλων και από πλευράς Ναυπλίου συνιστά μεγάλη πρόκληση η αδιαφορία για τα χρέη.

Οι δημότες Άργους - Μυκηνών, ειδικά αυτοί που είναι συνεπείς δεν διανοούνται να υπάρχουν οφειλές τέτοιου ύψους!

Η δημοτική αρχή του γείτονος δήμου διεκδικεί και καλά κάνει για το δήμο της. Από την άλλη μεριά, κατά την άποψή τους εμείς δεν πρέπει να διεκδικούμε αυτά που μας χρωστάνε και πρέπει να πληρώνουμε εμείς για αυτούς!!!;;;

Αυτοί θα πρέπει να εξηγήσουν στο Ναυπλιακό λαό, τί κάνουν τα έσοδα αποχέτευσης που εισπράττουν, και όχι να εκθέτουν τους δημότες τους!

Η ανεξήγητη ανοχή των προηγούμενων δημοτικών αρχών του δήμου μας οδήγησε στο υπέρογκο χρέος, που για την επιχείρηση είναι καταστροφικό.

Όσοι δεν έχουν καταλάβει πως το Άργος έχει αλλάξει πορεία, θα το καταλάβουν!

aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου