Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ετοιμος να το σηκώσει ο Διομήδης


Ζει τις πιο γλυκές στιγμές στην ιστορία του! Ο Διομήδης Άργους πήρε παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup εις βάρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του στην ιστορία του ευρωπαϊκού χάντμπολ με χρυσά γράμματα. Οι «λύκοι» ...
ήρθαν ισόπαλοι 21-21 με αντίπαλο τους Ισραηλινούς και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου ματς πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.


Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Διομήδη από την αρχή. Η Μακάμπι μπήκε αποφασιστικά έτσι ώστε να ανατρέψει τα προγνωστικά και πήρε απο νωρίς το προβάδισμα ακόμα και με 5-1, με εκφραστή των επιθέσεων της τον Μπόσκοβιτς. Οι «λύκοι» αντέδρασαν, κάνοντας ένα δυναμικό come back και με τους Μάλλιο και Μαραγκό να αφυπνίζονται, έφεραν το ματς στα ίσια (6-6).

Οι Ισραηλινοί πήραν ξανά κεφάλι χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα αφού Λάντσμαν και Χαλίφι σκόραραν για την ομάδα τους, με τον Διομήδη να μην απαντά. Ο Νούνγκοβιτς έκανε ότι μπορούσε αλλά οι σωτήριες αποκρούσεις που έκανε δεν μπορούσαν να βάλουν από μόνες τους Αργείτες στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί κατάφεραν να έχουν διαφορά πρόκρισης (+4) στο τέλος του ημιχρόνου όταν ο Νίμροντ Κοέν ευστόχησε σε σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν την λήξη του.

Το ίδιο σκηνικό και στην αρχή του δεύτερου μέρους. Η Μακάμπι μπήκε πάλι δυνατά, αύξησε την διαφορά ακόμα και στο +5 δύο φορές (8-13 και 10-15) αλλά ο Διομήδης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Τάσκοβιτς πήρε μπροστά, ο Πριόβολος ευστοχούσε στα κρίσιμα πέναλτι, ο Μάλλιος ήταν εκεί στα κρίσιμα σημεία και ο Μεγαλοοικονόμου ήταν όπως λέει και το όνομα του (Μεγάλο-).

Αυτός που κρατούσε την ομάδα στα δύσκολα και εκεί που οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν να χτυπήσουν μπας και πάρουν την πρόκριση ήταν ο Χριστόφορος Νούνγκοβιτς. Ο Κύπριος τερματοφύλακας πραγματικά κατέβασε ρολά και με εξαιρετικές αποκρούσεις δεν άφησε τους Ισραηλινούς να ξεφύγουν. Οι «Λύκοι» έφεραν το ματς στα ίσια (20-20) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Ντάβντα έδωσε και πάλι το προβάδισμα αλλά ο Μάλλιος ισοφάρισε ξανά (21-21) και έτσι έληξε το ματς.

Στον τελικό ο Διομήδης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελβετική Βάκερ Τουν.


Τα δεκάλεπτα: 1-4, 6-8, 8-12 (ημχ), 10-15, 17-19, 21-21

Διομήδης Άργους (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοοικονόμου, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος, Μάλλιος, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς, Τάσκοβιτς.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Α. Ρες): Σάιντνερ, Μπλέσερ, Κοέν Ν., Μπόσκοβιτς, Λάντσμαν, Λιάντ, Λίπετζ, Κοέν Α., Στράιντομ, Γκαμπάι Ο., Χαλίφι, Αρόνοβιτς, Γκαμπάι Ρ., Μίτροβιτς, Ντάβντα, Τζόρτζεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου