Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παρανοήσεις και άλλα εκλογικά παράδοξα

Tου Θάνου Βερέμη


Καταλαβαίνει άραγε ο κ. Σαμαράς ότι μεγάλο ποσοστό των ψήφων που θα εισπράξει στις 17 Ιουνίου θα προέρχεται από ψηφοφόρους οι οποίοι εκλήθησαν να επιλέξουν ανάμεσα σε ανίκανους υποψηφίους και σε υποψηφίους ικανούς για όλα; Αν ναι, τότε θα αντιληφθεί ότι ...
η βούληση μεγάλου μέρους των εκλογέων είναι να συμβάλει ο ίδιος καλόπιστα (εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα των εκλογών) στην ανεύρεση ικανού εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού και εκλεκτών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Με τον τρόπο αυτό θα πραγματοποιηθεί με έναν εκλογικό σμπάρο, η απομάκρυνση του μεγίστου κινδύνου για τη χώρα και η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Ευχόμαστε, να μην πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι θα μπορέσει να κάνει βιώσιμη κυβέρνηση με τους κ.κ. Παναγιωτόπουλο, Μηταράκη, Μιχελάκη, Πιπιλή, Κικίλια κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει το παρελθόν των αντιπάλων του. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τις ανωμαλίες στα ΑΕΙ και την εναντίωση σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια, σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα υπόσχεται ότι θα καταργήσει το Νόμο Πλαίσιο της κας Διαμαντοπούλου ώστε να εμπεδωθεί στα ΑΕΙ η απόλυτη δυναστεία των κομματικών παρατάξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε καμιά σοβαρή αλλαγή του συστήματός μας. Το απέδειξε με το ασφαλιστικό του κ. Γιαννίτση, την παρεμπόδιση της καθολικής ψηφοφορίας των φοιτητών για τις πρυτανικές αρχές (νόμος Γιαννάκου) και τώρα την επαναφορά του κομματικού πανεπιστημίου που θέλησε να καταργήσει ο νόμος Διαμαντοπούλου.

Όμως οι προσχωρήσεις μέρους του βαθέος ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρουν στον κ. Τσίπρα το διεφθαρμένο παρελθόν που δεν είχε. Έτσι δεν διαφέρει πια σε τίποτα από τους ανταγωνιστές του εκτός απ’ τις επαγγελίες ενός δοκιμασμένου και αποτυχημένου πολιτικού πειράματος για την οικοδόμηση του μέλλοντός μας.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου