Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση Καμπόσου σε Αναγνώστου


“Θυμίζει παλιά ελληνική ταινία η προσπάθεια του κ. Αναγνώστου να καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες και τα δικά του λάθη με ψέματα. Έκπληκτος ο Αργειακός λαός άκουσε τον κ. Αναγνώστου, υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Έργων την περίοδο 2009-2010, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ την προηγούμενη τετραετία και σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να λέει ψέματα, αντί για ...


μπράβο, που επιτέλους υπογράφτηκε και ξεκινά η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους. Ένα έργο ξεχασμένο στα συρτάρια του τότε δήμου Άργους καταδεικνύοντας την δραματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος τότε.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε στοιχεία τα οποία δεν αμφισβητούνται και είναι στη διάθεση όλων.

1. Τον Δεκέμβριο του 2008 το δημοτικό συμβούλιο Άργους πήρε την υπ’ αρ. 443/2008 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης στην Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών για τη σύνταξη των τευχών δημόσιου διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών: α) Μελέτη αναβάθμισης και διαμόρφωσης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους, β) Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Άργους.

Άρα ψεύδεται ο κ. Αναγνώστου όταν δηλώνει από τηλεοράσεως ότι το καλοκαίρι του 2010 έμαθε για το έργο αυτό και ξεκίνησαν οι διαδικασίες. Από το 2008 γνώριζαν το πρόγραμμα αυτό και έπρεπε να το προωθήσουν άμεσα.

2. Με το υπ’ αρ. πρ. 134/20-2-2009 έγγραφο η Αναπτυξιακή παραδίδει προς τον τότε Δήμο Άργους τα τεύχη του δημόσιου διαγωνισμού για την μελέτη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους.

3. Στις 27-2-2009 με το υπ’ αρ. πρ. οικ. 5915/3241 έγγραφο με θέμα «Οριστική ένταξη μελέτης στο Πρόγραμμα «Θησέας», η Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσει τη μελέτη στο πρόγραμμα για να πληρωθεί δηλαδή από πόρους του προγράμματος κατά τα 3/5. Τριακόσιες χιλιάδες ο «ΘΗΣΕΑΣ» και διακόσιες χιλιάδες ο Δήμος.

4. Στις 31-3-2009 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους με την υπ’ αρ. 142/2009 απόφαση εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης.

5. Τον Αύγουστο του 2009 προκηρύσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Άργους με αρ. πρ. 15359 όπου ο διαγωνισμός ορίστηκε για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009.

6. Μέχρι τον Ιούνιο του 2010 από κωλυσιεργία του κ. Αναγνώστου, υπεύθυνου αντιδημάρχου έργων του δήμου Άργους, η μελέτη δεν είχε συμβασιοποιηθεί και απεντάχθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

7. Η νέα δημοτική αρχή στις 19-4-2011 αποφάσισε να εντάξει τη μελέτη στο ΕΣΠΑ με την 215/2011 απόφαση εξοικονομώντας έτσι στον δήμο το ποσό της μελέτης που θα την πλήρωνε από τον προϋπολογισμό του. Σώσαμε έτσι ένα έργο 4.000.000 Ευρώ και τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην πόλη μας αλλά και η πόλη μας θα αλλάξει όψη.

8. Χθες 7-2-2012 υπογράφηκε η Σύμβαση της Μελέτης και μπήκαμε στην τελική ευθεία για την εκτέλεση του έργου.

Προκύπτει από τα παραπάνω ότι παρά τα ψέματα του κ. Αναγνώστου, ότι μόλις το 2010 έμαθε για το έργο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες, αυτά είναι σε γνώση του από το 2008 και με καθυστερήσεις και εγκληματικές αμέλειες του, ως υπευθύνου αντιδημάρχου, φθάσαμε να χάσουμε τα χρήματα από το ΘΗΣΕΑ και να τα επιβαρυνθεί ο Αργειακός λαός μέσω του προϋπολογισμού του δήμου.

Έτσι χάθηκε το τρένο της ανάπτυξης για το Άργος, έτσι χάθηκαν ευκαιρίες και χρηματοδοτικά προγράμματα, έτσι μείναμε σε πολυετή στασιμότητα έναντι άλλων πόλεων που αναπτύχθηκαν και προχώρησαν. Όσο για τα έργα ανάπλασης της διπλανής πόλης που έχουν προχωρήσει αυτό είναι φυσικό. Και στο Άργος, αν εγκαίρως είχε δράσει ο κ. Αναγνώστου, θα είχαμε σήμερα την ίδια πρόοδο.

Στέλνουμε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι με ψεύδη και παραπληροφόρηση δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο ο οποίος έχει και μνήμη και κρίση και εμείς κάθε φορά που επιχειρείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας από όπου και εάν προέρχεται θα απαντάμε με στοιχεία.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου