Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Δελτίο τύπου για τη συγκέντρωση στο Άργος



Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου έγινε την Τρίτη 5 Ιουνίου η δεύτερη λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στο Άργος που σκοπό είχε την παρουσίαση του προγράμματός του ενόψει των επικείμενων εκλογών. Ακόμη σαν στόχο είχε την διεξαγωγή όσο το δυνατόν μιας πλούσιας συζήτησης με τον κόσμο που τον στήριξε ως τη δύναμη αυτή που μπορεί να σταματήσει τις καταστροφικές για την κοινωνία, μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν ...
όλες οι κυβερνήσεις του τελευταίου διαστήματος, σε στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Οι εισηγήσεις έγιναν από τον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα του ΣΥΝ και τον Ρούντι Ρινάλντι, μέλος του κεντρικού οργάνου της Κ.Ο.Ε και της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια και περιελάμβανε ερωτήματα και τοποθετήσεις για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικού ενδιαφέροντος ( λειτουργία δημόσιου τομέα, μεταναστευτικό ζήτημα, εργασιακά δικαιώματα κλπ ), όσο και τοπικά θέματα όπως τα αγροτικά ζητήματα και ο κίνδυνος πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού και με δεδομένη την υποστελέχωση και τα περιορισμένα μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αν μπορεί να συνοψιστεί κάπως το πνεύμα της όλης συνέλευσης, αυτό ήταν η κοινή θέληση των συγκεντρωμένων για αλλαγή στην καταστροφική πορεία που ακολουθεί η χώρα μας μέσα από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, μέσα από την εφαρμογή μίας ριζικά διαφορετικής πορείας στην περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς μετά τις επικείμενες εκλογές. Μίας θέλησης ισχυρής παρόλη τη γνώση των δυσκολιών που πιθανώς να χρειαστεί να περάσουμε ως χώρα και ως λαός. Γι’ αυτό άλλωστε τονίστηκε έντονα σε πολλές τοποθετήσεις ότι η αλλαγή αυτή δεν θα έρθει μόνο με την ψήφο. Η καθημερινή λαϊκή συμμετοχή και αυτενέργεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
Ευχαριστούμε όλες και όλους που παρευρέθηκαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με όλους τους πολίτες της Αργολίδας και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ανοίγοντας έτσι μια πλατιά και μαζική συζήτηση για τις θέσεις και το πρόγραμμά του αλλά και ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς του με τις τοπικές κοινωνίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου