Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Πανικός στη ΝΔ από το αντάρτικο Πολύδωρα για την προεδρία της Βουλής


Εντονη ανησυχία έχει καταλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Βύρων Πολύδωρας όχι μόνον είναι εκτός ελέγχου αλλά και έχει πεισμώσει επιθυμώντας να εκλεγεί, αν είναι δυνατόν, πρόεδρος της Βουλής απέναντι στο ίδιο του το κόμμα.

Ο κ. Πολύδωρας θεωρεί ότι ...

η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά απέναντί του ήταν τουλάχιστον απρεπής καθώς ενώ λάμβανε εγγυήσεις πως θα προταθεί εκ νέου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, άκουσε από τους τηλεοπτικούς δέκτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να ανακοινώνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πολύδωρας αναμένεται να ψηφιστεί από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη κι αν ο κ. Πολύδωρας δεν εκλεγεί -κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο- θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία.

Σήμερα, ο κ. Μεϊμαράκης περίμενε τον Ευάγγελο Βενιζέλο όρθιος έξω από την αίθουσα Γιάννη Αλευρά στο δεύτερο όροφο που συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μόλις αυτός βγήκε τον πήρε και έφυγαν συζητώντας.

Το θέμα δεν ήταν άλλο από το πως κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή δεν θα υπάρξουν διαρροές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καθώς όπως είναι γνωστό ο κ. Πολύδωρας και αγαπητό πρόσωπο είναι μεταξύ των συναδέλφων του και η άτυπη υποψηφιότητά του μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια βουλευτών κατά των ηγεσιών τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα ψηφίσουν όλες τις υποψηφιότητες των άλλων κομμάτων για το προεδρείο της Βουλής εκτός από ενδεχόμενη υποψηφιότητα βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη θέση του έβδομου αντιπροέδρου. Επισήμανε δε ότι η θέση αυτή θα πρέπει να παραμείνει κενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου