Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Συνελήφθη «μαϊμού» τυφλός από το Άργος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη



Ένας 56χρονος έμπορος λαϊκής από το Άργος συνελήφθη στο Περιστέρι Αττικής, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από σχετική καταγγελία στην Οικονομική Αστυνομία, τα τελευταία 8 χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον ΟΓΑ, ενώ εργαζόταν κανονικά και μάλιστα οδηγούσε ...
και Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική καταγγελία στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr προέκυψε, ότι για τον 56χρονο είχε γνωματευτεί από το 2004 ποσοστό αναπηρίας 67%, το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100% με γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ Άργους, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι η αναπηρία του 56χρονου ήταν διαρκής και εφ’ όρου ζωής και πως έχρηζε συμπαράστασης τρίτου προσώπου. Ο 56χρονος εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα και να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Στον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο όνομά του. Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο ΟΓΑ από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, ανέρχεται στις 70.794 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου