Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Προγράμμα Αναδασμού στην Αργολίδα


Σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ), όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη ...

Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον πρόεδρο του ΟΚΧΕ κ. Γιώργο Μουτεβέλη τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η πολιτική μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη και για το λόγο αυτό επιδιώκουμε συνεργασίες και συνέργειες με οργανισμούς που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία, όπως το ΤΕΕ για το γενικό και τα ειδικά χωροταξικά πλαίσια και τον ΟΚΧΕ για τους αναδασμούς, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας τόνισε την αναγκαιότητα για την συνεργασία με το ΤΕΕ και τον ΟΚΧΕ προκειμένου να ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν τα προγράμματα αναδασμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα για την Αργολίδα έχει προγραμματιστεί ο αναδασμός των περιοχών της Φρουσούνας, του Αγ. Νικολάου και το υπόλοιπο τμήμα της Σκοτεινής.
Επίσης ο κ. Χειβιδόπουλος αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη προσωπικά, για συνεργασία με επιστημονικούς και άλλους φορείς τόνισε ότι καταδεικνύουν την βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για στρατηγικά σχεδιασμένη προσπάθεια κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου με έναν τρόπο διαφορετικό και σίγουρα πιο οργανωμένο, δημιουργικό και διαφοροποιημένο από τα σημερινά στερεότυπα που ανέπτυσσε ο κρατικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα οι πρωτοβουλίες αυτές καταδεικνύουν την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου διοίκησης με μοχλό την λειτουργία των Περιφερειών της Χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου