Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Άργος: Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη της Αστικής Ανάπλασης


Τον Μάιο του 2011 η νέα δημοτική αρχή προκήρυξε διαγωνισμό για την αστική ανάπλαση και μετά από την εκδίκαση των ενστάσεων, σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης, ύψους 400.000 ευρώ, για το έργο της αστικής ανάπλασης, προϋπολογισμού ύψους 4εκ. ευρώ.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ...


των δέκα μηνών συμπυκνώθηκε στους τέσσερις μήνες, καθώς η μελετητική ομάδα που ανέλαβε το έργο (σύμπραξη μελετητικών γραφείων) περιλαμβάνει 25 επιστήμονες από 9 ειδικότητες. Είναι ευτύχημα που από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε μία πολύ έμπειρη ομάδα, η οποία εκπονεί μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος σημείωσε πως ο Δήμος θα είναι αμείλικτος στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, 4 μήνες ώστε μετά να ακολουθήσει εφαρμόσιμο το έργο.
Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το καλοκαίρι του 2013 και ελπίζουμε να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις, που επιφέρουν οι ενστάσεις και οι δικαστικές επιπλοκές. Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν εκβιάζεται, κινείται κάτω από το φως του ήλιου, προς κάθε ενδιαφερόμενο ή συμμετέχοντα στους διαγωνισμούς του.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την ημέρα, που αποτέλεσε το τέλος μίας οδυνηρής διαδικασίας και απαρχή μιας άλλης ωφέλιμης για τον τόπο.
Η έναρξη της μελέτης Αστικής Ανάπλασης είναι μία ακόμα απάντηση στους λασπολόγους και τους μηδενιστές και η απαρχή ενός μεγάλου έργου.
Η μελέτη θα προβλέπει ορίζοντα έργου 6-7 μήνες, καθώς το έργο θα είναι οριζόντιο και είναι δυνατόν να δουλεύουν ταυτόχρονα 3 με 5 συνεργεία ή και περισσότερα. Το 2014, ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά σημείωσε, πως αυτή η πόλη θα πάρει μπροστά, θα βελτιωθεί η επισκεψιμότητα, θα δοθεί τέλος στην ασχήμια, την οποία τόσα χρόνια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές άφηναν στη μοίρα της!

3 σχόλια:

  1. Μα καλά, αυτό το έργο δεν είχε ξεκινήσει από πέρυσι;
    Τον θυμάμαι να το ανακοινώνει στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΙΤΕΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πως θα ειναι αυτή η αναπλαση ξέρει κανένας, ή θα το κάνει ο Νερωνας μόνος του σαν τα καρακιτσαριά που έχει φιάξει στο δημαρχείο; εμεις δε φταίμε τίποτα να ζησουμε στο καρακιτς, το μόνο που φταίμε είναι που τον ψηφίσαμε. ΣΥΓΝΩΜΗ κόσμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή