Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο!


Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει αναρωτηθεί για το ποιο θα είναι φύλο του μωρού του μόλις μαθαίνει το γεγονός της εγκυμοσύνης.

Και μπορεί πολλοί να λένε «γερό να’ ναι κι ότι να’ ναι» αλλά σε πολλές περιπτώσεις η ελπίδα του να είναι αγόρι ή κορίτσι «σιγοκαίει» εσωτερικά πολλές υποψήφιες μαμάδες και υποψήφιους μπαμπάδες.

Κι αν στην περίπτωση του πρώτου παιδιού η χαρά ...

της σύλληψης και της δημιουργίας μιας ανθρώπινης ζωής υπερκαλύπτει τις όποιες προτιμήσεις για το φύλο του παιδιού, όταν πρόκειται για το δεύτερο ή ακόμη περισσότερο για το τρίτο ή το τέταρτο παιδί, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς αγοριών ή κοριτσιών που προχωρούν στην απόκτηση παιδιών μέχρι να πετύχουν το φύλο που επιθυμούν. Υπάρχει άραγε τρόπος επιλογής του φύλου του παιδιού με φυσικό τρόπο;

Υπάρχει μας λέει ο χειρουργός- μαιευτήρας γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικηφόρος Κλήμης. «πρόκειται για μια επιστημονική πολυπαραγοντική μέθοδο που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε ποσοστό 90% για την σύλληψη αγοριού και 75-80% για την σύλληψη του κοριτσιού.

Για να μπορέσει μια γυναίκα να ακολουθήσει τη φυσική μέθοδο επιλογής φύλλου είναι απαραίτητο να υπολογίσει με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες του κύκλου της καθώς και την ημέρα της ωοθηλακιορρηξίας. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι όπως η ημερολογιακή μέθοδος, η μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος, ο έλεγχος της τραχηλικής βλέννας, ο έλεγχος του ανοίγματος του τραχηλικού στομίου και τα kit test ωορηξίας.»

Όπως είναι γνωστό το φύλο καθορίζεται από το ποιο από τα εκατομμύρια σπερματοζωάρια που υπάρχουν σε κάθε εκσπερμάτιση θα γονιμοποιήσει τελικά το ωάριο. Υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε ώστε τα σπερματοζωάρια που θα φτάσουν στην σάλπιγγα για να γονιμοποιήσουν το ωάριο να είναι είτε Υ (αρσενικά) είτε Χ (θηλυκά).

Τα Υ που είναι περισσότερα, μικρότερα και ταχύτερα, είναι λιγότερο ανθεκτικά και τα ευνοούν οι αλκαλικές εκκρίσεις του κόλπου. Τα Χ είναι λιγότερα, μεγαλύτερα, πιο αργά αλλά ανθεκτικότερα οπότε επιβιώνουν καλύτερα στο όξινο περιβάλλον του κόλπου.

Κατά την επιστημονική μέθοδο που μας αναλύει ο Δρ. Νικηφόρος Κλήμης την οποία μάλιστα έχει αναπτύξει εκτενώς στο βιβλίο του «επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο», η σύλληψη του αγοριού θεωρείται πιο εύκολη από την σύλληψη του κοριτσιού.

Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε αγόρι: Για το αγόρι η επαφή θα πρέπει να γίνει στο 24ωρο που ακολουθεί την ωορρηξία. Το ζευγάρι θα πρέπει να απέχει από το sex για 4-5 μέρες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αρσενικών σπερματοζωαρίων. Επειδή τα Υ-σπερματοζωάρια ευνοούνται όταν το κολπικό pH είναι αλκαλικό οι πιθανότητες για την σύλληψη αγοριού αυξάνονται όταν η γυναίκα έχει οργασμό ενώ βοηθούν πολύ και οι κολπικές πλύσεις με μαγειρική σόδα. Όσο για την στάση της επαφής ευνοεί η βαθιά διείσδυση από πίσω ,γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου. Βασική προϋπόθεση της επιτυχίας της μεθόδου είναι η γυναίκα να μην ακολουθούσε αντισυλληπτική μέθοδο τους προηγούμενους έξι μήνες.

Τι πρέπει να κάνετε για να συλλάβετε κορίτσι: Για κορίτσι η επαφή του ζευγαριού πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν την ωορρηξία. Καταλληλότερη στάση είναι η ιεραποστολική έτσι ώστε να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ -σπερματοζωάρια. Σε αυτήν την επαφή ο γυναικείος οργασμός καλό θα είναι να αποφευχθεί. Το ζευγάρι θα πρέπει να κάνει sex όλες τις προηγούμενες μέρες καθημερινά χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Η καθημερινή επαφή με προφυλακτικό, μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ- σπερματοζωαρίων. Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα θα πρέπει να μην ακολουθούσε κάποια μέθοδο αντισύλληψης για έξι μήνες πριν την έναρξη της προσπάθειας για σύλληψη.

Ο ρόλος της διατροφής των γονέων

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου επιλογής φύλου ενισχύεται αν το ζευγάρι ακολουθήσει και μερικές διατροφικές συμβουλές.

Η δίαιτα για το αγόρι περιλαμβάνει αυξημένη λήψη τροφών πλούσιων σε αλάτι όπως χυμούς τομάτας και λαχανικών, κονσερβοποιημένες τροφές, κατεψυγμένα λαχανικά, καπνιστά κρέατα και ψάρια χωρίς κόκαλα, γαριδάκια και chips. Ενδείκνυνται επίσης οι τροφές πλούσιες σε κάλιο όπως τα φρούτα, οι μπανάνες, τα λαχανικά, καθώς και το μαγειρεμένο κρέας και ψάρι χωρίς κόκαλα.

Το ζευγάρι κατά την διάρκεια της προσπάθειας για την σύλληψη του υιού καλό θα είναι να αποφεύγει την κατανάλωση ξηρών καρπών, οσπρίων και οστρακοειδών. Ο άντρας που θέλει να κάνει αγόρι καλό θα είναι να αυξήσει την κατανάλωση καφέ καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεϊνη έχει διεγερτική επίδραση στο σπέρμα. Διεγείρει και τα δύο είδη σπερματοζωαρίων αλλά κυρίως τα αρσενικά.

Για το κορίτσι αντίθετα η διατροφή του ζευγαριού θα πρέπει να περιλαμβάνει αυξημένη λήψη ασβεστίου και ελαττωμένη λήψη άλατος και καλίου. Δηλαδή οι μελλοντικοί γονείς θα πρέπει να καταναλώνουν σε γενναίες ποσότητες γαλακτοκομικά είδη, λαχανικά, όσπρια, ψάρια, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς και να αποφεύγουν τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι ,τις μπανάνες και το μαγειρεμένο κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου