Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Να πηγαίνετε στα καφενεία. Μην φοβάστε τον διάλογο»


Τον έντονο προβληματισμό τους και την οργή της κοινής γνώμης για την επιβολή νέων μέτρων μετέφεραν στον Πρωθυπουργού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο και την Δ. Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις ...

που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος του εξήγησε τους λόγους για το πόσο σημαντικό θα είναι για την χώρα να έχει την 'Ανοιξη πρωτογενές πλεόνασμα.

«Και, επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, περί σεναρίων, τονίζω για μια ακόμη φορά, επιλογή μας είναι να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου. Και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως λέγονται κάποια πράγματα. Γιατί, για παράδειγμα, είναι άλλο πράγμα η «ασύντακτη» χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, όπως κάνουμε μέσω του PSI. Είναι τελείως άλλο πράγμα».

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές που θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιφέρεια τους να μην φοβηθούν και να πάνε να συζητήσουν με τους πολίτες. «Να βγαίνετε στα καφενεία και να μη φοβάστε το διάλογο.Εκτός από την μάχη που δίνει η κυβέρνηση, είναι αναγκαία και η ενεργοποίηση όλης της κοινωνίας, όλων των Ελλήνων, στην προώθηση και υλοποίηση κάθε επιμέρους στόχου, που θα μας οδηγήσει και στον μεγάλο στόχο» τόνισε χαρακτηριστικά

Ορισμένοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την αντίρρηση τους για τα συνεχιζόμενα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: « Πρόεδρε είσαι επιθετικός παίκτης παίζεις στα αντίπαλα καρέ ωστόσο η άμυνα της κυβέρνησης δεν αποδίδει».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Εγώ δεν διαπραγματεύομαι και δεν εκβιάζω με την ψήφο μου. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες και τους εταίρους γιατί αυτοί βάζουν τα χρήματα. Δεν μπορεί κάθε έξι μήνες να παίρνουμε μέτρα αυτό πρέπει να τελειώσει Αν χρειαστεί εθνική συνεννόηση μετά την 6η δόση και αφού διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας, εμείς δεν είμαστε κολλημένοι με τις καρέκλες μας»

Θανάσης Παπαδόπουλος: «Χρειάζεται συναίνεση απ το λαό για να εφαρμοστούν τα μέτρα και πρέπει να εξηγήσουμε γιατί κάνουν θυσίες»

Μαρία Κυριακοπούλου: «Δεν αναδείξαμε την καταστροφή που έκανε η ΝΔ την τελευταία 5ετία και εμφανιζόμαστε εμείς τώρα οι κακοί».

«Δεν έχω αντίρρηση να γίνουν εκλογές, αλλά δεν θα λύσουν τίποτα στην παρούσα φάση», υποστήριξε ο Οδυσσέας Βουδούρης, αντιπροτείνοντας την αναζήτηση συναίνεσης εντός της κοινωνίας και τη δημιουργία ίσως ενός 'ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος', με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Ζήτησε άλλωστε την απομάκρυνση ούτως ή άλλως από την κυβέρνηση των υπουργών που καθυστερούν και τελικώς αποτυγχάνουν στους στόχους τους, σε αντίθεση με εκείνους που 'τραβούν το κάρο'.

Υπέρ της συγκυβέρνησης -με την μορφή που την παρουσιάζει σε πρόσφατο άρθρο του ο Μ.Ανδρουλάκης- τάχθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βλέποντας στο βάθος εκλογές, όταν η χώρα θα έχει ξεπεράσει τον 'κάβο' της απειλής χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου