Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κίνημα «δεν θα μείνουμε με τα σώβρακα»


Φουντώνει το «γυμνό» κίνημα πολιτών στη Ιταλία που εισβάλλει σε τράπεζες και εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις για οφειλές στις εφορίες . Κάνοντας στριπτίζ διαμαρτυρίας σε δημόσιες υπηρεσίες , οι νεαροί φορολογούμενοι ...
δίνουν το δικό τους στίγμα.

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα. Εμείς το χρέος σας δεν το πληρώνουμε», φώναζαν Ιταλοί και Ιταλίδες βγάζοντας τα ρούχα τους στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας BNL στη Νάπολη, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης Μόντι.

Οι γυμνοί Ιταλοί και Ιταλίδες ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της χώρας να ζητήσει από τους πλούσιους πολίτες να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη .
Η πρωτότυπη διαμαρτυρία άφησε άφωνους πελάτες και υπαλλήλους της τράπεζας. Οι ημίγυμνοι Ιταλοί ανάρτησαν πανό όπου αναγράφονταν, μεταξύ άλλων : «Κατάληψη των τραπεζών και «Να πληρώσουν οι τράπεζες».
Οι νεαροί διαμαρτύρονταν για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης του τεχνοκράτη Μόντι και της πολιτικής που ακολουθεί η υπουργός Εργασίας Ελσα Φορνέρο.

Έλσα …Φουρνέλο δηλαδή η Υπουργός.

Πάντως η κρίση βαίνει προς το τέλος της, μιας και πιάσαμε πάλι τον μίτο του κακού, ήτοι τις Τράπεζες

Είναι ζήτημα ημερών να δούμε την και ελληνική εκδοχή του ημίγυμνου Κινήματος.

Και πρέπει να βιαστούμε διότι όταν έλθουν τα φετινά εκκαθαριστικά, ούτε ρούχο να …βγάλουμε δεν θα έχουμε.

Βεβαίως οι Έλληνες παραδοσιακά είμαστε πιο συντηρητικοί. Δύσκολα κάποιος θα βγάλει τα ρούχα του μέσα σε μία ΔΟΥ, ειδικά φέτος που οι έφοροι …πηδάν και δέρνουν.

Βεβαίως όπως κάθε Κίνημα, αν δεν βρει την κατάλληλη ηγεσία δεν θα μακροημερεύσει.

Εδώ είναι το ευτύχημα για τη χώρα μας. Από «ηγέτες» άλλο τίποτα.

Ιδίως τώρα που ο αγνώμων λαός άφησε ανέργους μεγάλους μεταρρυθμιστές πολιτικούς.

Υπάρχει για παράδειγμα ο κ. Παπακωνσταντίνου, με θητεία στο ΥΠΟΙΚ και με διάθεση να υπερασπιστεί το έργο του…

Υπάρχει ο κ. Ρέππας, που όσο και να έχει απομακρυνθεί από την οδοντιατρική, τίποτα χρυσά δόντια θα τα βγάζει με άνεση, για να δοθούν ως προκαταβολή του φόρου.

Μεγάλο φαβορί για την ηγεσία του Κινήματος, είναι και ο Πάγκαλος, ο οποίος όμως προτιμά να είναι βασικό στέλεχος της «κίνησης των τεσσάρων» και όχι αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία και την ευθύνη.

Η πρόταση για την Εύα Καϊλή απερρίφθη, προκειμένου να μην …γκρεμιστεί από την κοσμοσυρροή η Εφορία που θα επιλέξει να διαμαρτυρηθεί…

Ενώ ο κ. Λιάπης αρνήθηκε ευγενικά, καθώς ζώντας αυτοεξόριστος στη χώρα, δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μαζικά κινήματα.

Τελικά μάλλον μεθοδεύεται η κλασική διεθνιστική σοσιαλιστική λύση ΓΑΠ, που έχει και κορμί «κολώνα», ο οποίος θα επιθυμούσε μια έντονη πολιτική δραστηριοποίηση αυτή την εποχή, μπας και χωνέψει τη «μια βάρκα θαλασσινά» που έφαγε στο Costa Navarino…

Κι αν μας πάρουν και τα σώβρακα, θα μας μείνουν τα κολάν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου