Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

O Παπακωνσταντίνου έψαχνε μανιωδώς τα ονόματα Παπανδρέου, Κοζάνη και το δικό του στη λίστα Λαγκάρντ

Κόλαφο κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποτελεί η πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι και το cd της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός έψαχνε από το ίδιο βράδυ που έφτασε η λίστα στην Αθήνα, μανιωδώς, συγκεκριμένα ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες που κατέθεσαν χθες ....

στην Προανακριτική Επιτροπή κατέθεσαν πως η αναζήτηση στο σύνολο των 58 αρχείων που ανοίχτηκαν έγιναν με 27 λέξεις – κλειδιά. Οι πιο κοινές λέξεις στην αναζήτηση φέρονται να είναι «George Papandreou», «Papakonstantinou», «Kozani», «Oikonomou» και μια σειρά βροντερών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου.

Δεδομένου πως το άνοιγμα των περίπου 50 αρχείων έγινε τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2009, λίγες ώρες αφότου η λίστα Λαγκάρντ έφτασε επίσημα στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, η αίσθηση που υπάρχει μεταξύ των μελών της Προανακριτικής είναι πως αυτός που άνοιξε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα το cd «είναι δύσκολο να είναι άλλος εκτός από τον Γ. Παπακωνσταντίνου».

Δεδομένου μάλιστα πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε δηλώσει πως «ουδέποτε» άνοιξε το επίμαχο cd, βουλευτές τόνιζαν πως κατά την κλήση του στην Προανακριτική «θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις αντιφάσεις που προκύπτουν».

Ένα από τα σημεία που επίσης θα κληθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει είναι για το σημείο εκείνο της κατάθεσης του στη Βουλή που είχε δηλώσει συγκεκριμένα πως ζήτησε από συνεργάτη του να εντοπίσει τους 10 - 20 μεγαλακαταθέτες, προκειμένου να ελεγχθεί το φορολογικό τους προφίλ.

Κι αυτό γιατί, το αρχείο της Μαρίας Παντελή με το αμοιβαίο κεφάλαιο των 550 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του οποίου εμφανίζονται πολλοί γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, ανοίχτηκε πολύ αργότερα.

Η κατάθεση των πραγματογνωμόνων θα συνεχιστεί και σήμερα το απόγευμα.

Πηγή:iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου